,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Kontrollü normalleşme başladı

Kontrollü normalleşme başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yaparak, kontrollü normalleşmenin ayrıntılarını paylaştı.

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırılacağını, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından Kontrollü Normalleşme sürecini ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, toplantıda alınan kararları şöyle sıraladı:

"İllerimiz 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere çeşitli kriterlere göre düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu), çok yüksek riskli (kırmızı) olarak renklerle sınıflandırıldı.

Sokağa çıkma kısıtlaması

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü (Cumartesi serbest) devam edecek.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması  sürecek.

Okullar

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda, 8'inci ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dâhil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

Restoran ve lokantalar

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye geneli faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebileceklerdir.

Halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek. İhtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde sokağa çıkma süresi arttırılacaktır.

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi; yüksek ve çok yüksek bölgelerde 50 kişiyi geçmemek  ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir.

Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; düşük, orta ve yüksek riskli illerde, katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir." 

Hukuk ve ekonomide reform paketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın, İnsan Hakları Eylem planını kamuoyu ile paylaşacağız. Bu eylem planında 9 başlıkta yüzlerce faaliyet yer alıyor." dedi ve önümüzdeki hafta da Ekonomide Reform paketini açıklayacağını dile getirdi. 

"Bakanlıklarımızdan tasarruf etmelerini istiyoruz"

Reform paketinde mali disiplini daha da güçlendirecek kapsamlı kamu maliyesi politikalarına da yer vereceklerini söyleyen Erdoğan,"Kamu harcamalarında israfa tahammülümüz olmadığı için harcamaların takibi ve izlenmesine özel ehemmiyet gösteriyoruz. Bakanlıklarımızdan zorunlu olmadıkça kendilerine tahsis edilen ödeneğin üstünde harcama yapmamalarını hatta bu ödeneklerden tasarruf etmelerini istiyoruz." dedi.

Reform paketi çerçevesinde kamu alım ihalelerinde yeni bir sisteme geçeceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kamu iktisadi teşebbüslerini gerekiyorsa yeniden yapılandırarak daha verimli ve rekabetçi hale getiriyoruz. Enflasyonla mücadelenin bel kemiği olan fiyat istikrarını temin için kalıcı tedbirler geliştiriyoruz. Sermaye piyasalarının güçlendirilmesi ve finansal kapsayıcılığın artırılması hususunda da yeni politikaları hayata geçiriyoruz. Cari açıkla mücadelemizi başarıya ulaştırmak için üretimde yapısal dönüşümü teşvik edecek yeni adımlar atıyoruz. Kamudaki kurumsal yapıyı güçlendirerek reformlarımızın kalıcılığını öyle veya böyle sağlayacağız. Özetle ifade ettiğim tüm bu başlıkların detaylarını önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşacağız." (İLKHA/ HÜR24 Haber)

normallesme-sureci-korona-003.jpg

 

normallesme-sureci-korona.jpg

normallesme-sureci-korona-001.jpg

normallesme-sureci-korona-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55