,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Komela İslami’den Yapıcıoğlu'na ziyaret

Komela İslami’den Yapıcıoğlu'na ziyaret
Kürdistan Komela İslami Partisi Gençlik Kollarından oluşan bir heyet, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaret etti.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Pazar günü "Hak ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed" temasıyla düzenleyeceği kutlu doğum etkinliğine katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Kürdistan Komela İslami Partisi Gençlik Kollarından bir heyet, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaret etti.

Komela İslami Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Dr. Bestoon Hama Salh, Duhok il Başkanı Abdülbari Emin’in yer aldığı heyeti, HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı İlyas Kaya, Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Metin Turan ile Sekreteri Ercan Şenol karşıladı.

Ziyarette konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Irak’ta yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle Komala İslami'yi takdir ettiğini belirtti.

Kutlu Doğum etkinliklerinin önemine  değinen Yapıcıoğlu, "Kutlu Doğum etkinliği münasebetiyle ümmetin fertleri her yıl bir araya gelerek muhabbetini artırıyor. Biz zaten kardeşiz, çünkü müminler kardeştir. Biz hem mümin, hem de Kürt olduğumuzdan dolayı iki defa kardeş oluyoruz. Halepçe katliamının yıl dönümünde bizim gençlerimiz Irak’a geldi. Siz de Irak’tan buraya Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için geldiniz. Bu şekilde gençlerimiz birbirleriyle kaynaşacaktır. Bugün bizim yaptığımız vazifeyi yarın bu gençler omuzlarına alacak. Onun için gençler! Muhabbetinizi, kardeşliğinizi, birliğinizi güçlendirin. İnşallah doğru yolda yürüyen gençler, yarın eline yönetim geçtiğinde daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

"Adalet olunca savaş olmaz"

Adalet üzerine çalışmaların artırılması tavsiyesinde bulunan Yapıcıoğlu, "Çalışmalarınız çok güzel çalışmalardır. Bu ilim çalışmalarınızda adalet tavsiyesinde bulunalım. Adalet herkes için vaciptir. Bugün bu sıkıntılar, zulüm ve çatışmalar adaletsizlikten kaynaklanıyor. Bazı insanlar başkalarına zulüm ediyor, buna tahammül etmeyenler de ayağı kalkınca savaş çıkıyor ve kan akıyor. Adalet olunca savaş da olmaz. Biz umutluyuz ki bu adalet uzak değil. Bu sene buradaki Kutlu Doğum etkinliklerinin teması da adalet üzerinedir. Adaleti nerede arayacağız? Amerika ve Avrupa’nın kapısında değil. Adalet bizim tarihimizde, Peygamber Efendimizin siyerinde ve dinimizdedir" şeklinde konuştu.

"Her meseleyi silah ile çözeceğim dersen bir güçsüz de gelir seni ezer"

Türkiye’nin Şengal bölgesine yönelik bombardımanı da değerlendiren Yapıcıoğlu şu ifadeleri kullandı:

"2 buçuk yıldan beridir Türkiye ve Kürdistan Yönetimi PKK’nin Şengal’den çıkmasını istiyor. Şengal halkı da PKK’den memnun değil. PKK, ‘Şengal halkının kurtuluşu!’ adına oraya girdi, oraya girdikten sonra yerleşti. Bu ikazlara kulak vermedi. Türkiye de saldırı düzenledi. Eğer çıkmazsa bu saldırıların devam edeceği görülüyor. İki insan ya da iki gruptan biri zayıf olsa, gücü olmasa aralarındaki ihtilafları ve sorunları silahla, güçle çözmeye çalışırsa şiddete başvuran kaybediyor. PKK de ne kadar gücü olmasa da elinde silah olduğundan dolayı her meseleyi silah ile çözeceğini söylüyor. Her meseleyi silah ile çözeceğim dersen bir güçsüz de gelir seni ezer."

Ziyarette heyet Yapıcıoğlu'na Irak Kürdistanı’ndaki çalışmalarından bahsetti.

Heyete öncülük eden Komala İslami Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Dr. Bestoon Hama Salh, kendilerinin den Irak’ta Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu gibi kendilerinin de Irak’ta "Dostane Muhammed Topluluğu" oluşturduklarını ifade eden Hama Salh, "Biz de Kutlu Doğum etkinliklerini düzenliyoruz. Siyer sınavı da düzenliyoruz. 10 yıldır bu etkinlikleri düzenliyoruz. Aynı zamanda öğrencilere yönelik çalışmalarımız var. Öğrencilere yönelik dini çalışmalar yürütüyoruz. Biz bu çalışmalarımızla birlik olmayı hedefliyoruz." dedi. (İLKHA)

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

Yıldırım'dan Barzani'ye başsağlığı

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55