,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.085
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1487
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Kocatepe Tırmanma Yarışı

Kocatepe Tırmanma Yarışı
2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 2.ayağı 27-28 Mayıs tarihlerinde Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından Afyonkarahisar Belediyesi katkıları ile Afyon'da Kocatepe yolunda gerçekleştirildi.

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya ve Eskişehir illerinden 32 otomobilin katılımı ile gerçekleşen yarışta ApexMasters pilotları Abbas Çimen, Mert Bilaloğlu, Ege Bilaloğlu ve Furkan Karan da arkadan itişli yaklaşık araçları ile drift showları ile izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattılar.
 

6 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 çıkış üzerinden düzenlenecek ve etabın karakteri ve kalitesi ile sporcuların büyük beğenisini kazanan Kocatepe Tırmanma Yarışı sonunda Kategori 1'de Citroen Saxo VTS ile Bursa'dan Engin Apaydın birinci olurken, İstanbul'dan Fiat Palio ile Burakcan Sohtorik ikinci ve yine Fiat Palio ile Ankara'dan Ramazan Ekiz üçüncü oldular. 

Kategori 2'de Neo Motorspor adına Peugeot 208 R2 ile yarışan Ferhat Tanrıbilir günün en hızlı ismi olurken, onu ikinci sırada İzmir'den Renault Clio R3 ile İzmir'den GP Garage My Team pilotu Murat Soyçopur ve üçüncü sırada da Ankara'dan Ford Fiesta ST ile Önder Akcengiz takip ettiler. 

Neo Motorspor adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile ilk kez bir tırmanma yarışına katılan Adil Küçüksarı hem Kategori 3 birinciliğini kazandı, hem de ilk çıkışta kaydettiği 02:43.73'lük zamanı ile günün en hızlı ismi oldu. Bu kategorinin ikincisi Mitsubishi Lancer EVO IX ile Antalya'dan GP Garage My Team pilotu Okan Tanrıverdi olurken, onları Renault Clio II Sport ile üçüncü olan İzmir'den Erkan Yanıkoğlu takip etti.
 

Kategori 4'te iki çıkış sonunda lider durumda yer alan Cem Yudulmaz üçüncü çıkışta mekanik problem nedeniyle yarışı tamamlayamadı ve birincilik el değiştirerek Honda Civic Type-R EP3 ile yarışan İzmir'den Efe Albağlar'ın oldu. Ankaralı sporcu Yavuzhan Cabbaroğlu'nun Subaru Impreza WRX ile ikinci sırada tamamladığı kategorinin üçüncüsü ise Mazda RX-8 ile İstanbul'dan Emin Cem Yalın oldu. Nissan 200 SX ile ilk kez bir tırmanma yarışında start alan ApexMasters pilotlarından Doğukan Manço da son çıkışta yaşadığı mekanik sorunla zaman kaybetti ve beşinci sırada finiş görebildi.

Adil Küçüksarı ve Ferhat Tanrıbilir'den oluşan NEO MOTORSPOR'un takımlar birincisi olduğu yarışın ödül töreni, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop'un katılımı ile Kocatepe anıtı önünde gerçekleştirildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55