,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Kızıltepeliler: "Kendi ilçemizde sınava gireceğimiz için çok mutluyuz"

Kızıltepeliler: "Kendi ilçemizde sınava gireceğimiz için çok mutluyuz"
ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Giriş Sınavı (YKS) 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde Kızıltepe'de 10 yıl aradan sonra tekrar yapılacak olması eğitimciler, veliler ve öğrenciler sevindirdi.

ÖSYM'nin Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 10 yıl aradan sonra tekrar sınav merkezleri arasına alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten eğitimciler, veliler ve öğrenciler geç de olsa adaletin yerinin bulmasının sevindirici olduğunu belirtti.

ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Giriş Sınavı (YKS) 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde Kızıltepe'de 10 yıl aradan sonra tekrar yapılacak. 

ÖSYM Başkanlığı tarafından kopya çekildiği gerekçesiyle 10 yıl önce sınav merkezi olmaktan çıkarılan Kızıltepe ilçesi, yeniden sınav merkezleri arasına alınmasını değerlendiren eğitimciler, veliler ve öğrenciler, geç de olsa adaletin yerini bulduğunu söylediler.

2008 yılından beri kopya çekildiği iddiasıyla ÖSYM tarafından Kızıltepe’de sınav yaptırılmadığını hatırlatan Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Temsilcisi Tarık Yılmaz, sınavın tekrar yapılması için alınan kararın eğitim camiası ve öğrenciler açısından iyi olduğunu belirtti.

Yılmaz,  "Bu kararın yanlış olduğunu ve Kızıltepe’deki öğrencilerimizin cezalandırılmaması gerektiğini defalarca sizin aracılığınız ile dile getirip kamuoyuyla paylaşmıştık. Yeni alınan kararla bu sene Kızıltepe’de YKS sınavları yapılacak. Eğitim camiamız ve öğrencilerimiz için olumlu bir karar. Bu sene 2 bin 700 12’inci sınıfta öğrencimiz var. Yılda en az 2 bin 500 öğrencinin mezun olduğunu düşündüğümüzde geriye dönük sadece 5 yıla kadar gidersek yaklaşık 10 bin öğrencimiz Kızıltepe’de dışında başka il ve ilçelerde sınava giriyorlardı. Hem zaman hem maddi açıdan büyük bir israfa neden oluyordu. Alınan bu karar iyi oldu.  Geç de olsa adalet yerini buldu. İnşallah Kızıltepe’de eğitim camiasına hayırlı olur." diye konuştu.

"Kendi ilçemizde sınava gireceğimiz için çok mutluyuz"

Bu sene Kızıltepe’de YKS sınavı yapılacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen 12’inci sınıf öğrencisi Kasım Elalmış, kararın hem kendileri hem aileleri için çok iyi olduğunu söyledi.

Elalmış, " Yapılan hata düzeltildi. Bir kişinin kopya çekmesi nedeniyle 10 yıl boyunca binlerce öğrenci mağdur edildi. Bir öğrencinin hatasının bedelini binlerce öğrenci çekmek zorunda değil. Eskiden başka yerlere sınava giden ağabeylerimiz, ablalarımız hem trafik kazalarına maruz kalıyorlardı hem gittikleri yerlerde otel bulmada ve bir sürü sıkıntıyla karşı karşıya kalıyorlardı. Çok şükür bu ortadan kaldırıldı. Sınava girmek için 2 gün önceden gitmek nerede, aynı gün sınava girmek nerede? Arada çok büyük bir fark var. Kendi ilçemizde sınava gireceğimiz için çok mutluyuz. Tüm öğrenci arkadaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

"10 yıl boyunca bir hatanın bedeli ödeniyordu!"

Kızıltepe’de YKS sınavının yapılmasının hem kendileri hem de sonraki nesiller için çok iyi olduğunu söyleyen Zehra Timurağaoğlu, "Cezanın kaldırılması çok iyi oldu. Bizden önceki arkadaşlarımız sınava girmek için başka şehirlere gittiklerinde çok sıkıntı yaşıyorlardı. 10 yıl boyunca bir hatanın bedeli ödeniyordu. Şimdi çok mutluyuz. İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşanmaz." temennisinde bulundu.

"Kızıltepe’de sınavın tekrar yapılmasına karar verilmesi çok iyi oldu"

Öğrencilerden Hayrettin Ercan ile Yusuf Güner de sınava girmek için başka il ve ilçelere giden arkadaşlarının yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, sınavın tekrar Kızıltepe’de yapılmasına karar verilmesinin kendileri açısından çok iyi olduğunu ifade ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55