,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

Kızıltepeli kadınlar çini kursu yılsonu sergisi açtı

Kızıltepeli kadınlar çini kursu yılsonu sergisi açtı
Mardin Kızıltepe Kaymakamlığı Aile Destek Merkezinde (ADEM), çini kursu gören kadınların yaklaşık 4 aylık ürünlerini yıl sonu sergisi Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş’ın katılımıyla açılışı yapıldı.

Kızıltepe Aile Destek Merkezinde çini kursu gören kadınlar, ürünlerini yılsonu sergisinde görücüye çıkardı.

Kadınlar sergide ürünlerini Odabaş’a tanıttı. Kızıltepe ADEM, ilçede yaşayan kadınları meslek edindirmeye devam ediyor. Kadınlar burada ürettikleri ürünleri çeşitli etkinliklerde pazarlayarak maddi kazanç sağlıyorlar.

Osmanlı tarihinden günümüze kalan en özel ve nadide miraslardan biri olan çini sanatı, ADEM'de çini kursunda Kızıltepeli kadınlar tarafından yeniden hayat buluyor. 25 kursiyer geleneksel el sanatları çini kursunu katıldı. Kadınlar yaklaşık 4 ayda ürettikleri ürünleri ADEM’de yılsonu sergisinde tanıttılar.

Sergiye katılan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş kadınların ürünlerine tam not verdi. ADEM koordinatörü Aslı Gülden Çiçek, Kaymam Odabaş’a bir çini eser hediye etti.

Kızıltepe’de yaklaşık bir buçuk yıldır belediye başkanlığı ve kaymakamlık görevini İfa etmeye çalıştığını belirten Odabaş, “Bu süre zarfında kadınlara dokunmaya çalışıyoruz. Hem aile ADEM hem de ikinci ADEM’imizi açmaya çalışmaktayız. TOKİ’de açacağız. Ayrıca belediye bünyesinde 4’üncü merkezimizi açtık. Göreve geldiğimizden bu yana Halk Eğitim Merkezi ve bu merkezlerimizde mutlaka  görülmeye değer ürünler için arkadaşlarımızı destekliyoruz.” dedi.

Geleneksel Türk Sanatı ürünlere çok değer verdiğini söyleyen Odabaş, “Geleneksel Türk Sanatlarını hem yaşatılması hem de bölge kadınları tarafından yaşatılması için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu ürünleri gördükçe memnuniyetimiz daha da artıyor. Telkari kursu ve ebru sanatı ile alakalı gençlik merkezimizde olsun hem de ADEM’de olsun kurslarımız devam ediyor. Şahsen çok hoşuma gitti. Eski Türk sanatları çinin burada yaşatılması. Burada bunların üretildiğini görmek beni Çok mutlu etti. Kursiyerlerimize ve yöneticilerimize ve usta öğreticimize teşekkür ediyorum. Bu sayıyı artıracağız.” şeklinde konuştu.

Kurs hakkında Kaymakam Odabaş’a bilgiler veren ADEM Koordinatörü Aslı Gülden Çiçek, ürünlerin tamamıyla doğal boyalardan üretildiği bilgisini verdi. Kurslarının devam edeceğini aktaran Çiçek, kadınların yanında olacaklarını vurguladı. Çiçek, çini kursuna 25 kursiyerin katıldığı bilgisini de paylaştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55