,
  • BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Kızılay'dan sel bölgelerinde iyileştirme çalışmalarına destek

Kızılay'dan sel bölgelerinde iyileştirme çalışmalarına destek
Sinop Ayancık, Bartın Ulus, Kastamonu Azdavay ve Bozkurt ilçelerinde Kızılay afetin ilk anından bu yana toplam bin 273 personel ve bin 255 gönüllüsüyle sahada çalışmalara yoğun destek veriyor.

11 Ağustos’ta Batı Karadeniz’de yaşanan yoğun yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su baskınlarının 10. günü geride kalırken Kızılaycılar beslenme yardımından psiko sosyal desteğe, ev ve iş yerlerinin temizlenmesinden köylere helikopterlerle yardım ulaştırmaya kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürüyor.

Kastamonu, Sinop ve Bartın’da 16 seyyar mutfak/beslenme aracı ve 63 operasyon aracıyla selzedelerin beslenme ihtiyacına cevap veren Kızılaycılar, toplamda 350 binden fazla kişiye sıcak yemek dağıttı, 62 binden çok kumanya ile de beslenme hizmeti verdi. Ayrıca 142 binden fazla ikramlığı da selzedelere ulaştıran Kızılay, selden etkilenen bölgelerde en çok ihtiyaç duyulan temiz içme suyunu da sağlayarak vatandaşların beslenme ve içecek ihtiyaçlarını karşıladı.

Köylere Yardımlar Helikopterler ile Ulaştırıldı

Ulaşılamayan köylere yardım malzemelerinin sevki Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü helikopterleri ile sağlandı. Kızılay Sinop ve Kastamonu’da kurduğu lojistik merkezlerle köylere gıda maddeleri, temizlik ve hijyen malzemeleri, ekmek ve diğer ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolilerini ulaştırdı.

Psikososyal Destek Ekipleri Afetin Mental Etkilerini Azaltmak için Sahada

Meydana gelen afetin büyüklüğü sebebiyle ciddi bir travma yaşayan bölge halkını uzman ekipleriyle tek tek ziyaret eden Kızılay’ın psikososyal destek ekipleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri ile koordineli bir şekilde sahada destek veriyorlar. Başta çocuklar olmak üzere afetten en çok etkilenen kırılgan gruplara öncelik veren ekipler, selzedelerin mental olarak iyi hissetmelerini sağlamak için seferber oluyorlar.

Gönüllülerle Ev ve İş Yerlerinin Temizliği Yapılıyor

Kızılay’ın çalışmalarına ilk günden bu yana büyük destek veren gönüllü ordusu, afetin etkisinin azalmasıyla birlikte temizlik çalışmalarına başladı. Cadde ve sokakları tek tek dolaşan gönüllüler, selden zarar gören ve çamurla kaplanan ev ve iş yerlerinin temizlenmesi için kolları sıvadı. Selzede ve esnafın hasar gören ev ve iş yerlerini eski haline getirebilmek için çalışmalarını sürdüren gönüllüler, yoğun çaba gösteriyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55