,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

Kızılay’dan kan bağışı kısa film festivalleri için büyük destek

Kızılay’dan kan bağışı kısa film festivalleri için büyük destek
Türkiye'nin kan ihtiyacının tamamını karşılamak için büyük bir özveriyle çalışan Kızılay, 2. Uluslararası Kan Film Festivali ve “Umudum Olmaya Var Mısın?” kısa film festivallerine destek vererek kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Kızılay’ın destek verdiği iki kısa film festivalinde hem kan hastalıklarına ve kan bağışına dikkat çekmek amaçlanıyor hem de kültürel hayata da katkı sağlıyor. Kızılay, Kan Hastalıkları Federasyonu tarafından 5-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Adana’da düzenlenecek olan 2. Uluslararası Kan Film Festivali’ne kan bağışı etkinlikleri düzenleyerek destek olacak. Festival, lösemi, Talasemi (Akdeniz Anemisi) ve Orak Hücre Anemi hastalıklarını önlemeye yönelik ve mevcut hastaların da sosyal alanda yaşamış oldukları sorunlara farklı bir bakış açısı getirmek, sanatsal aktivitelerle farkındalık oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

 

Ülkemizdeki Kalıtsal Kan Hastalıkları hastalarına yönelik bir toplum bilinci yaratmak ve bu hastaların yaşamları boyunca kan’a olan bağımlılıklarının farkındalığının öğrenilebilmesi için İlk kez 2015 yılında “Kan Film Festivali” adıyla düzenlenen etkinlik, bu yıl ikinci kez Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle 5-7 Mayıs tarihlerinde Adana’da düzenlenecek. Festivalde dereceye girecek ilk üç filme toplam 15.000 TL. para ödülü de verilecek.

 

Festival de Kan Bağışına Farkındalık yürüyüşü de yapılacak

 

Adana’da 3 günlük festival programında da hem sanatsal etkinlikler hem de kan bağışına farkındalık çalışmaları yapılacak. Festival programı kapsamında film gösterimleri, paneller,sergiler, farkındalık yürüyüşü, Kan ve Kök hücre bağışı ve ödül töreni gerçekleştirilecektir.

 

Festival jürisinde ise Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir, Yönetmen Armağan Pekkaya, Oyuncu Orçun Koray Kaygusuz, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Mahmut Tülek, Kan Hastalıkları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Aksoy ve Yönetmen Serkan Özyumuşak yer alacak.

 

Üniversiteli Gençlerin Kısa Film Yarışması; “Umudum Olmaya Var mısın?”

 

Kızılay’ın desteğiyle ilk kez düzenlenen Gönüllü Kök Hücre Bağışcılığı konusunda sosyal bilinç oluşturmayı amaçlayan “Umudum Olmaya Var mısın ?” adlı kısa film yarışması ise İstanbul’da düzenleniyor. Kan bağışı konusunda tabuları yıkmayı ve bir insan hayatını kurtarmanın kutsiyetini anlatmayı amaçlayan yarışma başvuruları 24 Nisan 2017’de sona erecek.

 

İstanbul Üniversitesi Girişimcilik Kulübü öğrencilerinin organize ettiği“Umudum Olmaya Var Mısın?” Kısa Film Yarışması’nda birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin Türk Lirası para ödülü, dördüncü esere ise mansiyon verilecek.

 

Kısa Film Yarışmasının jürisini ise; Alper Türedi, Erkan Can, Turgay Tanülkü, Deniz Özerman, Sema Yazıcı, Armağan Pekkaya ve Ayhan Özen oluşturacak.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55