,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Kızılay'dan Batman'a "Şube kapatma " darbesi

Kızılay'dan Batman'a "Şube kapatma " darbesi
Kızılay Batman Şube Başkanlığı, Kızılay Genel Merkezi tarafından derneklerinin kapatılmasıyla ilgili kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kapatma kararının hukuki olmadığını savunarak mahkeme yoluna gideceğini açıkladı.

​Kızılay Genel Merkezi tarafından kapatılan Kızılay Batman Şubesi, kapatma kararının hukuki olmadığını savunarak mahkeme yoluna gideceğini açıkladı.

Kızılay Batman Şube Başkanlığı, Kızılay Genel Merkezi tarafından derneklerinin kapatılmasıyla ilgili kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, kapatılan Batman’ın Kızılay İlçe Başkanları da hazır bulundu.

kizilay-batman-006.jpg

Kapatılan Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, Kızılay Genel Merkezi tarafından derneklerinin kapatıldığını; fakat konuyla ilgili kendilerine henüz herhangi bir tebligatın gelmediğini söyledi.

Kızılay Batman Şube Başkanlığını kapatmalarındaki amacın, Kızılay Genel Merkez Yönetiminin 2019 yılında yapılacak olağan genel kurulunda karşılarında güçlü bir muhalifin çıkmasını engellemek olduğunu belirtti.

Kararın hukuki hiçbir dayanağının olmadığını savunan Tezdiğ, mahkeme yoluna gideceklerini ifade etti.

Kapatılma kararına tepki gösteren Tezdiğ, çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak, “Mayıs 2016’dan bu yana şevkle ve özveriyle Kızılay Batman Şubesi Yönetim Kurulu olarak görevde bulunmaktayız. Kan bağışı organizasyonlarında, ayni ve nakdi bağış girdilerinde, kurban bağışlarında, dağıtılan gıda kolilerinde, öğrencilerimize sağladığımız nakdi ve ayni yardımlar, yaptığımız yararlı işbirliklerinde, doğal afetlerde, kazalarda ve özellikle yaşanan hain kalkışmada, şube olarak her daim en çok çalışan ve hizmet veren şubelerinden biri olduk. Kendimizle bu yaptıklarımız için gurur duymuyoruz, çünkü biz ülkesini seven her vatandaşın yapması gereken davranışlarda bulunduğumuzu düşünüyoruz.” dedi.

kizilay-batman-004.jpg

“Fikir ayrılığından bu yana 700 şubeden 550’si kapandı”

Açıklamanın devamında Tezdiğ şunları söyledi: “Nisan 2016’da Kızılay Olağan Genel Kurulu ile Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş abim Sabahattin Tezdiğ, yönetim kurulunca alınan yanlış olduğunu düşündüğü kararlara Kızılay menfaati adına şerh düştü. Bu kararlara katılmaması Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun bazı üyeleri ile fikir ayrılıklarına düşmesinin bedelini, kardeşi olarak Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım Şubemizin kapanmasıyla ve hakkımızda asılsız nedenlerle istinat edilen suç duyuruları ile ödüyoruz. Genel Merkez Yönetim Kurulunda bir yıldır yaşanan fikir ayrılığının başlandığı günden bu yana 700 şubeden 550’si kapanmış bulunmakta ve kapanan şubeler içerisinde Batman ve bütün ilçeleri yer almaktadır.”

kizilay-batman-016.jpg

“İddialara karşı yargı yoluna başvuracağız”

Haklarında sosyal medyada asılsız iddiaların dolaştığını vurgulayan Tezdiğ, “Yaklaşık bir senedir şubemiz ile ilgili çok sayıda sahte isimlerle dilekçeler verilmiş ve verilen dilekçelerde iddia edilen konular asılsız çıkmasına rağmen, tarafımıza müfettişler gönderilerek baskı altında tutulmamız sağlanmıştır. Bu zamana kadar Kızılay’ın her kuruşunun hesabını yapmış ve korumuş bir yönetim olarak hakkımızda olan bu iddiaların tamamına karşı yargı yoluna başvuracağımızı ve bu karar ile bizim adımıza her şeyin sona ermediğini bilmenizi isteriz. Bugüne kadar nasıl şerefimizle ve özveriyle çalıştıysak, bir şube bağı olmadan da Kızılay’ın sağlayacağı yararlar adına faaliyetlerimizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

kizilay-batman-005.jpg

 

kizilay-batman-007.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55