,
  • BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Kızılay’dan Arakanlı Müslümanlar için Bin barınma ünitesi

Kızılay’dan Arakanlı Müslümanlar için Bin barınma ünitesi
Kızılay, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar için Bin adet barınma ünitesi inşa ediyor.

Ülkeleri Myanmar’da uğradıkları işkence ve baskı sonrası Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Kızılay, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren insanlar için 1.000 adet barınma ünitesi daha inşa etmek için çalışmalara başladı. Geleneksel yapı tekniğine göre yapılacak olan barınma ünitelerinin temeli törenle atıldı.

 

Bangladeş-Myanmar sınırındaki Cox’s Bazar bölgesinde kurulan Kızılay Umut Köyü içerisinde daha önce inşa edilen 200 barınma ünitesinin devamı niteliğinde olan 1.000 ünitenin inşası için ilk adım atıldı. Toplam 2.000 adet barınma ünitesinden oluşacak olan proje tamamlandığında yaklaşık 10.000 kişi güvenli barınma imkanına kavuşmuş olacak, Muson yağmurlarından etkilenmeyecek.

 

Çocuklar için Toplum Merkezi

 

Kızılay, saldırıların ve sonrasında yaşanan göçün en büyük mağduru çocukları da unutmadı. Umut Köyü projesi kapsamında çocuklar için bir de Toplum Merkezi inşa edildi. Törenle açılan tesis, eğitim hayatından uzak binlerce Arakanlı çocuk için ücretsiz hizmet verecek. Merkezde birçok konuda eğitim alacak olan çocuklar, kamp hayatının olumsuz etkilerinden bir nebze de olsa uzaklaşacak.

 

Umut Köyü’nde her şey düşünüldü

 

Arakanlı Müslümanların barınmaları için başlatılan proje kapsamında barınma ünitelerinin yanı sıra 2 oyun alanı, 58 tuvalet, 58 banyo, 2 çamaşırhane, 2 solar güç sistemi, 2 derin su kuyusu, 6 su dağıtım sistemi, 48 aydınlatma direği çalışmalarını da sürdüren Kızılay, Türk halkının yardımlarını en kısa sürede çatışma mağduru Arakanlı Müslümanlara ulaştırmak için gayret gösteriyor.

 

Ailelere periyodik olarak gıda, hijyen, giyim, mutfak malzemesi ve battaniye yardımı da yapan Kızılay, kamplarda yaşayan incinebilir gruplara yönelik koruma, yönlendirme, bilgilendirme, psikososyal destek de veriyor. Kamplarda ayrıca sağlık hizmeti de veriliyor.

 

“Kapsamlı çalışmalar devam edecek”

 

Barınma üniteleri temel atma ve Toplum Merkezi açılış törenlerine katılan Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, ülkelerinden silah zoruyla çıkarılan, göçe zorlanan ve şu an Bangladeş halkının ev sahipliğinde yaşama tutunmaya çalışan Arakanlı Müslümanlara 2012 yılında başlayan insani desteğin 2017 yılında cereyan eden saldırılar sonrasında artırılması kararı alındığını söyledi.

 

Alper Küçük sözlerine şöyle devam etti: “İlk dönem, göç ile gelen insanlara gıda ve hijyen seti dağıtımları yaptık. Şu an insani yardım operasyonumuzun ikinci safhasındayız. Onbinlerce mağdur insanın, sığındıkları topraklarda daha iyi koşullarda yaşaması için projeler hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Kızılay Umut Köyü’nün temellerini attık. 200 barınma ünitesi inşa ettik. 1.000 tanesinin ise temelini attık. Çok kısa bir sürede üniteleri tamamlayıp Arakanlı kardeşlerimize teslim edeceğiz. Bu yöndeki çalışmalarımız kapsamlı bir şekilde devam edecek. Dünyanın sessiz kalmaması gereken, belki de son yılların en büyük dramı bu coğrafyada yaşanıyor.

Sığınabilecekleri en yakın Bangladeş var. Bu insani krizin üstesinden Bangladeş devletinin tek başına gelmesi mümkün değil. O nedenle herkes üzerine düşeni yapması gerekiyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55