,
  • BIST 9542.15
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Kızılay: "Dünyadaki yaklaşık 28 insanın geliri bütün dünya gelirinin yarısına eşit"

Kızılay: "Dünyadaki yaklaşık 28 insanın geliri bütün dünya gelirinin yarısına eşit"
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kırık, dünyada kendi vatandaşı dışındaki insanlara en fazla yardım yapan ülke konumunda olduklarını belirterek, dünyadaki yaklaşık 28 insanın gelirinin, bütün dünya gelirinin yarısına eşit olduğuna dikkat çekti.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kırık, dünyadaki yaklaşık 28 insanın gelirinin, bütün dünya gelirinin yarısına eşit olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı Bağlar Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kırık, dünyada kendi vatandaşı dışındaki insanlara en fazla yardım yapan ülke konumunda olduklarını belirterek, dünyadaki yaklaşık 28 insanın gelirinin, bütün dünya gelirinin yarısına eşit olduğuna dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konferans salonunda Türk Kızılayı'nın 150. yıl çalışmaları ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Olağan Genel Kurulu sonrası Türk Kızılayı Diyarbakır Bağlar Şubesi Başkanlığına Ahmet Demirel seçildi.  

Demirel, burada yaptığı konuşmada, "Her koşulda her yerde ve her zamanda hiçbir ayrım yapmaksızın insan ızdırabını dindirmek, savunmasız insanlara yardım etmek için çaba sarf edeceğiz. Bu Kızılay'ın kuruluş amaçları arasındadır. İnsan hayatını ve sağlığını koruyarak, insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, iş birliğini geliştirmeye ve barışa destek olmaya söz veriyoruz. Biz, bu amacı inancımızdan alıyoruz. Peygamber Efendimizin, Hılful-Fudul'da yaptığı gibi doğrunun, haklının ve mazlumun yanında yer almasını örnek alıyoruz. Yunus'un fikrinden, Mevleviliğin dergahından, Ahiliğin teşkilatından alıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kendi vatandaşı dışındaki insanlara en fazla yardım yapan ülkeyiz"

Programda konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da "Dünyada kendi vatandaşı dışındaki insanlara en fazla yardım yapan ülkeyiz. Gayri safi milli hasılasından en fazla yardıma ayıran ülkeyiz. Bugün Türk Kızılayı olarak dünyanın pek çok farklı ülkelerinde yaklaşık 40 ülkede insani yardım faaliyeti gösterdik. Geçen sene yardım ulaştırdığımız insan sayısı 23 milyon insandır. Savaş bölgelerinde, çatışma bölgelerinde, korunmaya muhtaç olan yoksul bölgelerde faaliyet göstermeye gayret ediyoruz. Her gün yaklaşık 30 bin insan mülteci oluyor. Yaklaşık 69 milyon insan silah zoruyla evini, vatanını terk etmiş durumda. İktisadi sebeplerle evini ve ülkesini terk eden insan sayısı ilaveten 250 milyon. Dünyanın yaklaşık 1 buçuk milyar insanı günlük 1.2 dolar altında yaşamaya mahkûm. Dünyadaki yaklaşık 28 insanın geliri bütün dünya gelirinin yarısına eşit. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz. Düsturumuz, 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir." şeklinde konuştu.

Düzenlenen olağan genel kurul toplantısında konuşan eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise " Kızılay, dünyanın neresin de bir yara varsa onu sarmaya ve ona merhem olmaya talip. Dünyanın değişik bölgelerinde ve ülkelerinde Kızılay var. Türkiye için de bu böyle. Biz, acı ve felaket haberlerini aldığımızda ilk akla gelen Kızılay'dır. Bu yardımlar, insanların sahip oldukları varlıklarından bir kısmını akıtarak oluşturmuş oldukları fonda biriken paralarla oluyor. Yardım, bizim inancımızın ve medeniyet tasavvurumuzun gereği bir lütuf değil. Biz, bu medeniyetin mensubu Müslümanlar olarak bir şey yapıyorsak bu bizim varlık nedenimizdir. Varlığımızın bir parçasıdır. Başka türlü biz, biz olamayız." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55