,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Kızılay Ağrı’da depremzedelere günlük sıcak yemek dağıtımına başladı

Kızılay Ağrı’da depremzedelere günlük sıcak yemek dağıtımına başladı
Her Ramazan olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Kızılay Ağrı Şubesi, bu sene depremzede vatandaşlara da günlük 4 bin kişilik sıcak yemek dağıtımına başladı.

Kızılay Ağrı Şubesi, Ramazan ayının gelmesiyle beraber her yıl olduğu gibi bu yılda ihtiyaç sahibi binlerce kişiye sıcak yemek dağıtıyor

Ramazan ayı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Kızılay Ağrı Şubesi, hayırsever vatandaşların da desteği ile Ramazan ayının ilk gününden itibaren Ağrı Asım Sabri Ülker Aşevinde, önceden tespit edilen ihtiyaç sahipleri, kimsesiz, yaşlılar ve ilimize gelen depremzedeler için iftar yemeği hazırlıyor.

18 mahallede Kızılay gönüllüleri tarafından dağıtılan sıcak yemekler, binlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürüyor.

Her gün farklı bir menüyle günlük 4 bin kişilik sıcak yemeğin hazırlanıp dağıtıldığını söyleyen Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, bu sene yapılacak olan bütün yardım çalışmalarına ilimize gelen depremzede vatandaşlarımızı da dâhil edeceklerini belirtti.

"Hazırlanan yemeklerimiz her gün 4 bin ihtiyaç sahibi kardeşimize ulaşıyor"

Günlük 4 bin sıcak yemeğin dağıtıldığı her bir aileye sahurluk gıda yardımının da yapıldığını söyleyen Tatlı, "Kızılay Ağrı Şubesi olarak Ramazan ayı öncesinde hazırlıklarımıza başlamıştık. İlk günden itibaren yemeklerimizi iftar programına göre hazırladık. Yemeklerimiz her gün hazırlanıyor. Hazırlanan yemeklerimiz bu Ramazan ayında her gün 4 bin ihtiyaç sahibi kardeşimize ulaşıyor. Bu yemeklerimizi araçlarla direk mahalle mahalle, sokak ve caddeleri dolaşarak, kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Tabi 4 bin kişilik iftar yemeğinin yanında bütün ihtiyaç sahibi ailelerimize sahurluk gıdalar da dağıtacağız."  İfadelerini kullandı.

"Ramazan ayı boyunca 3 milyon liralık bir zekât dağıtımı da planlıyoruz"

Ramazan ayı boyunca yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Tatlı, "Nasip olursa Ramazan ayı boyunca 3 milyon Türk Liralık bir zekât dağıtımı da planlıyoruz. Burada il merkezi ve ilçelerimizin planlamasını yaptık. Nakdi olarak belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerimizin direk hesaplarına ya da T.C kimlik numaralarına yatacak. Burada tabi farklı bir uygulamada yaptık. Malum 11 ilimizi etkileyen bir deprem felaketi yaşadık. Hem yemek hem de diğer programlarımızın tamamında ilimize misafir olarak gelen depremzede ailelerimizi de dâhil ettik. Şu anda ilimizde misafir edilen herkese bin liralık yardım yapacağız. Aş evimiz zaten Ramazan sonuna kadar yemekle alakalı faaliyetlerini sürdürecek. Yine üniversitemizdeki butik mağazamızda da depremzede ailelerimizin kıyafet ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yine milli eğitim müdürlüğümüz ile birlikte başlattığımız ‘Bir koli, bir sınıf’ projesi ile de ihtiyaç sahiplerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Her okulumuza bu kapsamda koliler bırakıldı. Bu kolileri öğrenci, öğretmen ve velilerimiz kendi elleri ile doldurup, dağıtımını yapabiliyorlar. Ayrıca bu kolilerimizin bir kısmını depremzede ailelerimize, bir kısmını da deprem bölgesine göndereceğiz. Geçen yıl bu projeden 3 bin gıda kolisi almıştık. İnşallah bu yıl 5 bin koli alma gibi bir planlamamız var. İnşallah bağışçılarımızdan daha fazlası gelir ve bizlerde bunları ihtiyaç sahiplerimize ulaştırmaya devam ederiz. Ayrıca Ramazan ayının son iki günü nasip olursa 2 tona kadar bir bayram şekeri dağıtım planlamamız var. Nasip olursa ailelerimize bayram şekeri dağıtımı yapacağız." şeklinde konuştu.

 "Burada bağışçılarımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini esirgememelerini istiyoruz."

Özelikle depremden sonra vatandaşların yoğun bir şekilde bağışta bulunduklarına dikkat çeken Tatlı, "Allah daha güzel işleri bizlere yapmayı nasip etsin. Sağ olsunlar insanlarımız depremden etkilenen 11 ilimize çok yoğun bir destek zaten vermişlerdi. Hemen akabinde Ramazan ayı geldi, Yine insanlarımız bu ayda da bağışlarını, fitre ve zekâtlarını getirmeye devam ediyorlar. Bizlerde elimizde tespit ettiğimiz ailelerimizin tamamına dağıtmaya devam ediyoruz. Burada bağışçılarımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini esirgememelerini istiyoruz. Allah herkesten razı olsun" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55