,
  • BIST 9728.11
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C

​Kitap sevgisi ödül kazandırdı

​Kitap sevgisi ödül kazandırdı
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen liseler arası kitap okuma yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya İstanbul’da bulunan 120 imam hatip lisesinden 6 bin 500 öğrenci katıldı, 600 civarında öğretmen de projede görev aldı. “Her kitap yeni bir hayat” sloganıyla düzenlenen projenin ödül töreni Hacıbeşirağa Medresesi’nde yapıldı.

 

Törene ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sönmez, Genel Sekreter Yunus Tekgöçen, Genel Sekreter Yardımcıları Fatma Özcan Taş, Yusuf Ziya Özşahin, eski Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Dinek ve Mustafa Karakuş katıldı. Proje paydaşları ve destekçilerden İBB, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eksen Yayınları’ndan temsilciler de törene iştirak etti.

 

EĞİTİM OKULDAN İBARET DEĞİL

Törende bir selamlama konuşması yapan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sönmez, “Bu projeye 6 bin 500 öğrenci, 40 hadis yarışmasına ise 11 bin öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimizi okumaya, öğrenmeye teşvik ettiğimiz için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. Eğitim Komisyonu olarak okullarda verilen eğitimin yanında ayrı bir eğitim vermeye çalıştıklarını belirten Sönmez, “Eğitimin okul kitaplarından ibaret olmadığını söylüyoruz” dedi.

 

CEMİL MERİÇ EN İYİ ÖRNEK

Öğrencilerin projede yer alan kitaplardan en çok Cemil Meriç’in Bu Ülke kitabını sevdiklerini dile getiren Sönmez, “Kardeşlerimiz Bu Ülke’den bahsettiler. Cemil Meriç 38 yaşında ama olmasına rağmen bu kadar eserler vermiş bir insan. Bizim amacımız okumak ve okutmak olmalı, hiçbir şey bunu engellememeli. Bunu yapmamamın hiçbir mazereti olamaz. Burada bizim için en güzel örnek Cemil Meriç örneğidir” diye konuştu.

 

YURTTA OKUMA SAATİNDE ÇALIŞTIM

Ödül töreni sonunda ise dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Büyükçekmece Hüseyin Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammed Emin Burak birinci, aynı okuldan Ensar Şişman ikinci, Başakşehir Aliya İzzet Begoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Abdulsamet Bulanık ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışmada birinci olan Muhammed Emin Burak, bu yarışmaya geçen yıl da katıldığını belirterek, “Bu sene yurtta her akşam kitap okuma saatimiz vardı. O saatlerde okuduk. Kendimiz sınav soruları hazırladık, çalıştık. Ama birincilik beklemiyordum. Rabbim nasip etti” dedi.

 

KİTAP HALKALARI KURULDU

Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmeyi amaçlayan proje bu yılın başında başladı. Projede tarihimizde eğitimin önemli bir parçası olan ders halkalarını canlandırmak da amaçlandı. Okullarda on öğrenci ve bir öğretmenin bir araya gelmesiyle bir müzakere halkası oluşturuldu. Öğrenciler belli aralıklarla bir araya gelerek rehber öğretmenin gözetiminde okudukları kitapları müzakere ettiler.

 

5 KİTAP 75 SORU

Öğrenciler kitap okuma projesi boyunca, Cemil Meriç’in Bu Ülke, Özkan Öze’nin Genç Adam ve Allah, İhsan Süreyya Sırma’nın Nehirlerin Dili, Mehmet Yaşar Kandemir’in Peygamberimin Sevdiği Müslüman ve Ali Emre’nin Nurettin Zengi kitaplarından sorumlu tutuldular. Bu kitapları okuyan öğrenciler, 23 Mayıs 2018 tarihinde sınava girdi. Sınavda öğrencilere 5 kitaptan toplamda 75 soru yöneltildi.

 

30 KİŞİYE ÖDÜL

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında gerçekleştirdiği projede, sınavlarda ilk 30’a giren öğrencilere ödülleri verildi. İlk on kişiye dizüstü bilgisayar, ikinci on kişiye fotoğraf makinesi ve üçüncü on kişiye de tablet bilgisayar hediye edildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55