,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Kitap fuarına öğrencilerden yoğun ilgi

Kitap fuarına öğrencilerden yoğun ilgi
Gaziantep’te ikincisi düzenlenen kitap fuarına öğrencilerin de yoğun bir ilgi gösterdiği görüldü.

Gaziantep'te açılan kitap fuarına yoğun ilgi gösteren öğrenciler, kitap okumanın önemine vurgu yaptı.

Gaziantep’te ikincisi düzenlenen kitap fuarına öğrencilerin de yoğun bir ilgi gösterdiği görüldü. 9 Mayıs'ta başlayan ve 14 Mayıs Pazar günü sona erecek olan ‘2. Gaziantep Kitap Fuarı’na 85 yayınevi katıldı.

Gazianteplilerin kitapla buluşma özlemini dindiren ‘Gaziantep 2. Kitap Fuarı’ yoğun bir ilgi ile devam ediyor. Kitap günleri kapsamında Gaziantepli kitapseverler ve öğrenciler, binlerce kitap, yüzlerce yayın eviyle buluşuyor.

Birçok okuldan öğrencilerin geldiği kitap günlerine özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin kitap kokusunu rahatlıkla alabilecekleri kitap fuarın da öğrenciler ilgi gösterdikleri kitapları almanın heyecanını yaşıyor.

Vatandaşların özellikle de öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarını ziyaret ederek stantları gezip kitapları inceleyip satın alan öğrenciler de yılda bir kere yapılan kitap fuarının artırılması gerektiğini dile getirdiler.

Kitap fuarı ile ilgili İLKHA’ya konuşan öğrenciler, fuarların insanların kitaplara olan ilgisini artırdığını ve günümüzde düşük oranlardaki kitap okuma oranlarının fuarlar vesilesiyle azaldığına dikkat çektiler.

Arkadaşları ile birlikte fuara gelen lise öğrencisi Fatih Astekin, kitap fuarından çok memnun kaldığını belirterek, günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal medya yerine gençlerin kitap okumasını tavsiye etti.

“Sosyal medya yerine kitaplara yönelmeliyiz”

Fuarın öğrencilere yararının olduğunu ifade eden Astekin, “Kitap fuarı gerçekten de çok güzel. Fuarlar insanların kitaplara olan ilgisini artırmayı sağlıyor. İnsanlar bulamadıkları kitapları fuar vesilesi burada bulabiliyorlar. Fuarın gerçekten bize yararı oldu. İnsanların sosyal medya yerine kitaplara yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Kitaplara olmasa dahi çok sevdikleri çizgi romanlara yönelebilirler. Çünkü sosyal medya insanları tembelleştirdiği gibi bilgilerini de azaltmaktadır. Sosyal medya yerine kitap okusalar hem bilgileri artar hem de daha verimli olabilirler.” dedi.

Gaziantep’te böyle bir fuarın düzenlenmesinden memnun olduğunu belirten Emre Keskin de “Bu fuar hem biz öğrenciler hem de büyüklerimiz adına çok güzel. Gaziantep’in adına seviniyorum. Hep böyle şeylerin olması gerekir. Kitap fuarı Gaziantep’te bununla ikinci defa açılıyor. Gayet güzel olduğu gibi bizde bunlardan rahat bir şekilde yararlanabiliyoruz. Benim için çok güzel bir duygu. Umarım diğer öğrenci arkadaşlar içinde güzel bir duygu olmuştur. Kitap okumayı seviyorum. Kitap okumak bizlerin bilgi hazinesini geliştiriyor. Ben genellikle böyle komik, heyecanlı ve aksiyon kitaplarını okumayı daha çok seviyorum.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te kitap fuarının açılmasının sadece öğrenciler için değil herkes için çok iyi olduğunu dile getiren Mehmet Melih Bulut ise kitap okumanın bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Kitap okumak çok yararlıdır”

Öğretmeni ve okul arkadaşları ile birlikte fuara geldiğini belirten Kaan Doğan, “Kitap fuarına herkesin gelmesi lazım. Çok güzel bir fuar. Her türlü yayıncılık ve kitaplar var. Ortam da bayağı bir güzel. Kitap fiyatları uygun. Bence herkes bu fuara mutlaka gelmelidir. Kitap okumayı seviyorum ve okumayı da tavsiye ederim. Kitap okumak çok yararlıdır.” diye belirtti.

Kitap okumayı sevdiği için fuara geldiğini dile getiren Fethi Bucak, “Kitap fuarının açılmasını çok güzel buldum. Fuara gelmekten memnun kaldım. Kitaplarımı aldım ve okuyacağım. Kitap okumak insanın ruhunu dinlendiriyor. Kitap okumayı güzel buluyorum. Bundan dolayı bu fuarın açılması çok faydalı oldu.” diye konuştu.

İmam hatip ortaokul öğrencisi Sara Nur ile Ömer Yılmaz da fuarın çok faydalı olduğunu ve bulmakta zorlandıkları kitapları elde etme imkânı bulduklarını belirttiler.

Kitap fuarını ilk üç günde 50 bin kişi ziyaret etti

Öte yandan, Gaziantep’te ikincisi düzenlenen ve ilk üç günde yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği kitap fuarının geçen yıla oranla yüzde 27’lik bir artış gösterdiği, bu yıl ziyaretçi sayısının 100 binin üzerinde olması beklenen kitap fuarı, söyleşiler ve yazarların imza günleriyle devam ediyor. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55