,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Kışlakçı: “Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü farklı kaynaklardan teyit ettik”

Kışlakçı: “Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü farklı kaynaklardan teyit ettik”
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, beraberindeki heyet ile birlikte 2 Ekim’de Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili Türk Arap Medya Derneği’ni (TAM) ziyaret etti.

Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü farklı birkaç kaynaktan teyit ettirdiklerini açıkladı.

Cemal Kaşıkçıyı uzun zamandır tanıdığını ve hem Türkiye’ye geldiğinde hem de yurtdışında seminerlerde bir araya geldiğini belirten Kışlakçı, Kaşıkçı’nın evli olmadığına dair alması gereken evrak için konsolosluğa 31 Eylül Cuma günü gittiğini fakat evrakı alamadan geri döndüğünü söyledi.

Kışlakçı, “Gazeteci Cemal Kaşıkçı 31 Eylül Cuma günü konsolosluğa evrak alabilmek için gidiyor fakat yetkililer bir sonraki hafta verebileceklerini söyleyerek kendisine ikramda bulunurlar. Ardından 2 Ekim Salı günü tekrar gidiyor ve bir daha içerden çıkamadmıyor.” dedi.

Kaşıkçı’nın bazı şeylerden endişe ettiğini fakat yurtdışında bulunan elçiliklerde kendisine böyle bir şeyin yapılabileceğini tahmin etmediğini ifade eden Kışlakçı, şu ifadeleri kullandı:

“Kendisi de elçiliklerde çalıştığı için muhalif olanların elçiliklere geldiği zaman sorular sorarak kendilerini serbest bıraktıklarını söyledi. Endişesi bu yöndeydi. Ancak bunu yapabilirler diye düşünüyordu. Giderken telefon, dizüstü bilgisayar gibi eşyalarını da nişanlısına bırakıp gitmiş. 4 farklı kaynaktan ve bazı devlet yetkililerinden aldığımız bilgiler, Kaşıkçı’nın öldürülmüş olduğu yönündedir. Yine de net olarak konuşamıyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanının açıklamalarını bekliyoruz.”

Son dönemlerde Pakistan’dan, İngiltere ve İsviçre gibi ülkelerde bulunan muhaliflerin ve 3 prensin de kaçırıldığını belirten Kışlakçı, Gazeteci Cemal Kaşıkçının Suudi’nin Katar, Yemen gibi meselelerdeki tutumunun doğru olmadığı yönünde yazdığı yazılar sebebiyle öldürülmüş olabileceğine dikkat çekti.

Yapılan bu girişimle 3 farklı hedef güdüldüğünü belirten Kışlakçı, Suudi’nin 1 yıldır turistlerin Türkiye’ye gelişlerini bir şekilde engellemeye çalıştığını fakat resmi anlamda karar çıkaramadıklarını ifade ederek, el altından devlet memurlarına gitmeyin talimatı verildiğini belirtti.

15 Temmuz ile ilgili rahatsızlıklarının da olduğunu ifade eden Kışlakçı, bu olayın Türkiye’ye karşı yapılan bir oyun olabileceği üzerinde durdu.

Yapılan ziyarette konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ise yaşanan hadiseden üzüntü duyduklarını, ölmüş olabileceği ihtimalinin doğru olmamasını temenni etti. (İLKHA)

Kaşıkçı için masadaki seçenekler

Kaşıkçı için masadaki seçenekler

Kaşıkçı için masadaki seçenekler

Kaşıkçı için masadaki seçenekler

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55