,
  • BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Kiraladığı evi satılığa çıkardığı iddiası

Kiraladığı evi satılığa çıkardığı iddiası
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde ev kiralayan bir kişi, sahibi olduğunu söyleyip, emlakçı aracılığıyla evi satılığa çıkararak, 5 bin lira peşin aldıktan sonra kayıplara karıştığı öne sürüldü.

Diyarbakır’da ev kiralayan bir kişi, sahibi olduğunu söyleyerek, emlakçı aracılığıyla evi satılığa çıkardığı öne sürüldü.

İddialara göre, İstanbul’da kaldığını söyleyen bir kişi emlakçıyı arayarak, Diyarbakır’daki evini satmak istediğini ve peşin olarak 5 bin lira istedi. Eve müşteri bulan emlakçı, sözde ev sahibinin gönderdiği bir kişiye 5 bin lira peşin para vererek gönderdikten sonra bir daha kendisine ulaşamadı.

Söz konusu olayı yaşayan Emlakçı Mehmet Tahir Felek, olayı şöyle anlattı:

“Sabah evdeyken beni aradı. ‘Şu an İstanbul’dayım, 3’üncü katta bir dairem var, satmak istiyorum.’ dedi. Kendisini tanıtınca, baktım aile dostlarımızdan birisinin akrabasıdır. Dedi ‘Biz dostuz, satsanız da satmasanız da 5 bin TL peşinat verin, dairemin de fiyatı 90 bin liradır, 80-85 bin liraya da satabilirsiniz.’ Müşterisi de hazırdı, daireye baktık, dairesi biçtiği fiyatın fazlası bile ediyordu. Evin anahtarını sorunca, ‘Amcamın oğlu yakındaki bir berber dükkânına bırakmış.’ dedi, gittim oradan anahtarı aldım. Satış konusunda anlaştık, ‘Çarşamba günü gelip tapusunu vereceğim.’ dedi. ”

Sözde ev sahibinin, bir kişiyi peşinatı alması için gönderdiğini dile getiren Felek, “Biz de 5 bin lira peşinatını getirdik, ‘Bir kişiyi parayı alması için gönderiyorum.’ dedi. Sonra dükkâna gittim, dediği adam gelmişti. Ben de dalgınlığa geldim ne ismini aldım ne imzasını aldım. Parasını verdim, gitti. Ondan sonra parayı alan kişi telefon şarjının bittiğini söyleyip, evin sahibi olduğunu iddia eden kişinin numarasını bir kâğıda yazmamı istedi ben de numarasını yazıp, verdim.” ifadelerini kullandı.

Felek şu şekilde devam etti:

“Sonra evi alan müşteri paranın bir kısmını getirdi, ‘Geri kalanını da tapuyu alınca veririm.’ dedi. Ben de müşterinin sözleşmesini yaptım. Bir nüshasını da müşteriye verdim.

Sonra ev sahibi olduğunu iddia eden adamı aradım, telefonu kapalıydı. Aradan zaman geçti, ne kadar aradımsa hep kapalıydı. Şüphelenip apartmandaki birinci katta bulunan eve gittim, daha önce akrabası olduğunu söylemişti, ona durumu sorunca akrabası olmadığını, tanımadığını söyledi. Anahtarı bıraktığı bakkala da sordum, o da dedi ki: ‘Adam evi kiralamış sonra da kiralık pankartını indirip, satılık pankartı takmış.”

Felek, dolandırıldığını anladıktan sonra polise haber verdiğini ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55