,
  • BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Kılınç: Bağımsızlık referandumu sonucuna herkesin saygı göstermesi gerekir!

Kılınç: Bağımsızlık referandumu sonucuna herkesin saygı göstermesi gerekir!
25 Eylül'de Irak Kürdistanı'ndaki bağımsızlık referandumuna destek vermek amacıyla 5 siyasi parti tarafından kurulan komisyon bölgede çalışmalarına devam ederken, bu kapsamda HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, Irak Kürdistanı'nda gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumundan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Irak Kürdistanı'nda 25 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumuna destek vermek amacıyla 5 siyasi parti tarafından kurulan komisyon bölgede çalışmalarına devam ederken, bu kapsamda HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç; PAK Mardin Temsilcisi Bedran Acar, PSK Mardin İl Başkanı Salih Yıldırım, PDK-BAKUR Mardin Temsilcisi Mehmet Sait Ramazanoğlu, siyasetçi Kemal Yıldırım ve Gazeteci-Yazar Emin Karakulak'ı HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanlığında kabul etti.

Komisyon adına konuşan PAK Mardin Temsilcisi Bedran Acar, "Sıcak ve içten misafirperverliklerinden dolayı HÜDA PAR'lı dostlara teşekkür ediyorum. Ziyaretimizin sebebi, Güney Kürdistan'ın bağımsızlığı için yapılacak referandumla ilgili bir süredir çalışma var ve bu dünyadaki her bir Kürd'ü ilgilendiriyor. Biz de istiyoruz ki herkes kardeşlerine yardım etsin. Orasını da toprağımız ve vatanımız olarak görüyoruz, kendimizi de oralı hissediyoruz. Bundan dolayı bu çalışmanın hem dünyada hem vatanımızda güçlenmesini istiyoruz. Amacımız, oradaki halkımıza ve bağımsızlık için çalışma yapan siyasetçilerimize enerji vermektir." dedi.

"Bağımsızlık referandumunda Kürtler kendi geleceklerine karar verecekler"

Bağımsızlık referandumundan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Kılınç ise "Farklı siyasi partileri temsilen gelen misafirlerimiz, 25 Eylül'de Kürdistan'da yapılacak referanduma destek için bizleri ziyarete gelmişler. Bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Her şeyden önce Kürdistan'daki bağımsızlık referandumundan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerekir. Bağımsızlık referandumunda Kürtler kendi geleceklerine karar verecekler. Oradaki halk kendi kararını kendisi verecektir. Bağımsızlık girişimine bölgedeki bazı devletler ilk başta tepki gösterebilir, fakat kanaatimizce kaygılar yersizdir. Sorunlar diyalog kanallarıyla çözülebilir." ifadelerini kullandı.

Kılınç, son olarak "Kürdistan'daki referandumdan çıkacak sonucun Kürt halkına ve komşularına hayırlı olmasını diliyoruz." derken, kabulde, HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Burhan Aydın ve ilçe başkan yardımcısı Abdullah Kavan da hazır bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55