,
  • BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Kılıçdaroğlu'nun "alkol desteği" tepki çekti

Kılıçdaroğlu'nun "alkol desteği" tepki çekti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, alkol zamlarını gerekçe göstererek alkol tüketimini bir "hayat tarzı" olarak gördüğünü belirtmesi sosyal medyada tepki çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda alkol tüketimini teşvik eden açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet, bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet, her hayat tarzını korur. 6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun alkol tüketimini "hayat tarzı" olarak görmesi ve tüketimini daha fazla arttırmak için fiyatlarının düşürülmesi yönündeki görüşleri sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Kullanıcılardan gazeteci Erem Şentürk, Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımına karşılık, "Sigara, içki yetmez vergi almayı düşündüğünüz uyuşturcuları da dağıtın. İçen, uyuşan, sorgulamayan kimyasal hazların bataklığında çürüyen bir nesilden başka çareniz olmadığını siz de biliyorsunuz." yanıtını verdi.

Gazeteci-Yazar Mehmet Zülküf Yel de cinayet, tecavüz, şiddet olayları, trafik kazaları, kadına şiddet olaylarının oluşmasında en büyük etkenin alkol olduğuna dikkat çekerek, "Bay Kemal'in derdine ve vaadine bakın hele... Memleketin onca sorunu varken senin derdin bu mu? İçki adeta birileri için iman meselesi gibi ehemmiyetli. Niye içkinin toplumsal felaketlerini görmüyorsun? Küpün içinde ne varsa takiyeye rağmen dışarıya sızıyor." İfadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Sevgili ise "Çözeceğim’ derken? Bunun için önce adayım demeniz lazım. Sonra sayın Akşener’in buna onay vermesi lazım. Sonra halkın sizi seçmesi lazım. Sonra 6 genel başkanın vergi düzenlemesi için size ‘evet’ demesi lazım. Sonra?"

Bir başka sosyal medya kullanıcısı da son günlerde İzmir'de at yarışı kuponu tutmayan bir alkoliğin, kendisinden yaşça büyük temizlik görevlisini darp edip tehditler savurduğunu hatırlattı.

Kullanıcılar, Hazreti Muhammed'in, "bütün kötülüklerin anası" olarak belirttiği alkolü desteklemenin, toplumun yararına olmadığını belirterek temennilerinin, alkol satışının Müslüman bir ülke olan Türkiye'de tamamen yasaklanması olduğunu ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55