,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Kılıçdaroğlu'ndan tuhaf "Suriyeliler" açıklaması!

Kılıçdaroğlu'ndan tuhaf "Suriyeliler" açıklaması!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri ile buluştuğu toplantıda Suriyeli mültecilere yönelik ifadeleri dikkat çekti.

Referandum çalışmaları kapsamında Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Suriyeli mültecilere yönelik "Bizim gençlerimiz El-Bab'ta şehit olur onlar burada gezer eğlenirler." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun burada yaptığı konuşmada Suriyeli mültecilere yönelik ifadeleri dikkat çekti.

Özel bir uçakla Gaziantep gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, CHP İl Başkanı Hayri Sucu ve partililer tarafından karşılandı.

16 Nisan’da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliği paketine ilişkin eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, referandumda "evet" çıkması halinde Suriyelilere vatandaşlık verileceğini belirterek bu duruma karşı çıktı.

Konuşmasının devamında Suriyelilere yönelik dikkat çeken ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, "Onlar birinci sınıf vatandaş bizim vatandaş da ikinci sınıf vatandaş. Bizim hastalarımız sıra bekler onlar beklemez. Bizim gençlerimiz El-Bab'ta şehit olur onlar burada gezer eğlenirler." dedi.

Kılıçdaroğlu, “Şimdi 'evet' çıkarsa Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz, diyorlar. Kabul ediyor musunuz? Onları almak ve vatandaşlık vermek istiyorlar. 'Evet' oyunun anlamlarından biri de budur. 50 sefer söyledik. Suriye'nin içine karışmayın, müdahale etmeyin kardeşim. Oraya bir vidon su ile gidin. Onlar yangını söndürmek için su ile gitmedi bir vidon benzin ile gitti. Fatura 3 buçuk milyon Suriyeli. Onlar birinci sınıf vatandaş bizim vatandaş da ikinci sınıf vatandaş. Bizim hastalarımız sıra bekler onlar beklemez. Bizim gençlerimiz El-Bab'ta şehit olur onlar burada gezer eğlenirler. Şimdi 'evet' çıkarsa Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz, diyorlar. Kabul ediyor musunuz? Onları almak vatandaşlık vermek istiyorlar. 'Evet' oyunun anlamlarından biri de budur. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanın. Suriyeliler çok iyidir zaten, biz ikinci sınıf vatandaş olmaya alıştık, onlar varsın birinci sınıf vatandaş olsun; vergi vermesinler, hastanede kuyruk beklemesin, sınavsız üniversiteye girsin diyorsanız, tercih belli.” ifadelerini kullandı. 

400 bin dolayında Suriyelinin yaşadığı ve kimi zaman provokatif olayların meydana geldiği Gaziantep'te Kılıçdaroğlu'nun "ötekileştirici, dışlayıcı" olarak değerlendirilen söz konusu ifadeleri dikkat çekti.  (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55