,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2483.342
  • Dolar 32.5306
  • Euro 34.8665
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Kılıçdaroğlu: Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri lazım

Kılıçdaroğlu: Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri lazım
Seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep’te bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde, Suriye'de savaş ortamının azaldığını belirterek, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriye’de çatışma dönemi neredeyse bitti. Bu kardeşlerimizin artık kendi ülkelerine dönmeleri lazım.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep’te bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni (GGC) ziyaret etti.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Suriye'de savaş ortamının azaldığını belirterek, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istedi.

Suriyelilerle bir sorunlarının olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Suriyeli kardeşlerimiz var. Suriye’deki iç çatışmadan kaçan ve ülkemize sığınan Suriyelilere elbette ki kucak açtık. Ama Suriye’de çatışma dönemi neredeyse bitti. Bu kardeşlerimizin artık kendi ülkelerine dönmeleri lazım. 30 milyar dolar onlar için para harcandı. Helali hoş olsun. Bu ülkenin fakiri, fukarası, zengini herkes, buna bir şekilde katkı verdi. Kendi ülkelerine dönmeleri gerekiyor.” dedi.

Ortadoğu’da barış ve iş birliği teşkilatı kuracaklarını vaat eden Kılıçdaroğlu, teşkilatta, Türkiye’nin yanı sıra İran, Suriye ve Irak’ın da olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “CHP olarak Ortadoğu’yu barış iklimine dönüştürmek istiyoruz. Kendi seçim bildirgemizde bir teşkilat sözü verdik, bunu gerçekleştireceğiz. Ortadoğu Barış ve İş birliği Teşkilatı oluşturulacak ve bu teşkilatın kurucuları arasında 4 ülke olacak. Türkiye, İran, Suriye ve Irak. 4 ülke bir araya geleceğiz, bu teşkilatı kuracağız. Böylece egemen güçlerin Ortadoğu’da bu 4 ülkeden bağımsız olarak bir şey yapması mümkün olmayacak. Zaman zaman 4 ülkeyi çatıştıran, barıştıran politikalarından bağımsız olarak bu 4 ülke oturup kendi sorunlarını çözebilecek. Bu dört ülkenin kendi sorunlarını çözebilme kapasitelerine sahip olduklarına inanıyorum. 4 ülke bir araya geldiğinde de Suriye’de ve Irak’ta da barış olacak. Türkiye ile İran arasında da barış iklimi egemen olacaktır. İnsanlar kendi ülkelerinde ve topraklarında huzur içerisinde yaşayacaktır.” dedi.

Medyanın yasama, yürütme ve yargından sonra dördüncü güç olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bu konuda bazı eksikliklerin de giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Medyanın bağımsızlığı ve özgürlüğü açısından yapılması gerekenlerin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, özellikle de yerel medyanın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Basın İlan Kurumunun yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydeti:

“Basın İlan Kurumunda yerel medya temsilcilerinin de olması gerekiyor. Basın İlan Kurulumunun vereceği ilan, mutlaka ekonominin günlük koşullarına uygun hale getirilmesi gerekir. Basın İlan Kurumunda uzun süredir fiyatların sabit kalması yerel medyada çok büyük sorunları da beraberinden getirmektedir.”

TRT'nin seçim propagandası konusunda muhalefete yeterli zaman vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda da eleştirilerde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55