,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

​Kılıçdaroğlu Batman'da cami yaptırma sözü verdi

​Kılıçdaroğlu Batman'da cami yaptırma sözü verdi
Batman’ın Sason ilçesinde partisinin düzenlediği seçim mitingine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililere hitap ederek, kazanmaları durumunda cami yapacaklarını söyledi.

Partisinin düzenlediği seçim mitingine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Batman'da cami yaptırma sözü verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Bu ülkede milyonlarca gencimiz işsizse, işi yoksa ve halen anne babalarının eline bakar durumdaysalar, 6 milyondan fazla insanımız geçimini sokaktan sağlıyorsa, 24 milyon insanımız sokaktan gelen parayla geçimini sağlıyorsa, oturup düşünmemiz, ülkeyi düzlüğe çıkarmamız lazım."

"Camiyi biz yapacağız"

Sason’a ilk kez geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, cami yapma sözünü vererek, "Belediye başkanımız az önce düşüncelerini size aktardı. Dedi ki; 'Belediye binasıyla birlikte bir meydan yaptırmak istiyorum. Daha büyük bir cami yapmak istiyorum.’ diye söyledi. Benim size sözüm ama Kılıçdaroğlu sözü siyasetçilerin sözü değil, Kılıçdaroğlu sözü belediye başkanını, Cuma başkanı seçeceksiniz, meydanı da biz yapacağız. Cami'yi de biz yapacağız. Ele güle muhtaç etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

"Tütün üretimini durdurup ithal ettiler"

Tütün üretimi durdurduktan sonra ithal ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Sason'un balı, cevizi ve tütününün meşhur olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sason aslında görkemli tarihi olan bir ilçemizdir. Güzel bir tarihi var. Balınız çok meşhur, ceviziniz de çok meşhur. Aslında tütününüz de çok meşhurdu ama gözü kör olsun tütünü kapattılar. İşletmeyi kapattılar. Şimdi dışarıdan tütün getiriyorlar. Nohut, canlı hayvan, et ve mercimek ithal ediyorlar. Sonunda kuru soğan da ithal ettiler."

"İşsizlik en temel sorunlarımızdan birisi"

İşsizlik konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "İşsizlik en temel sorunlarımızdan birisidir. Genç nüfusta işsizlik çok daha yükseklerdedir. Batman için ne diyorlar biliyor musunuz? 'işsizliğin başkenti Batman diyorlar.' Binlerce gencimiz işsizdir." şeklinde konuştu.

Sason'daki mitingin ardından Batman merkezde sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ekonomi politikaları üzerinden hükümeti eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “İşsizliğin en yoğun yaşandığı kentlerden birisi Batman’dır. Neden bu kadar yoğun bir işsizlik var? Bugün görmüşsünüzdür. Diyarbakır Belediyesine 785 işçi alınacak kuyruğun sonu görünmüyor. Neden? 17 yıldır yönetilen Türkiye nasıl oldu da bu noktaya geldi?" diye sordu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55