,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Kılıçarslan: "Dolar üzerinden yapılan muamele haramdır"

Kılıçarslan: "Dolar üzerinden yapılan muamele haramdır"
ABD'nin Türkiye'yi hedef alan ekonomik saldırıları üzerine sorulan soruyu cevaplayan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, ABD'nin Türkiye'ye karşı dolar üzerinden soğuk savaş yürüttüğünü söyledi.

​ABD'nin Türkiye'ye karşı dolar üzerinden soğuk savaş yürüttüğünü belirten Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, böyle bir durumda dolar üzerinden yapılan muamelenin haram olduğunu söyledi.

Rehber TV'de yayımlanan bir programda ABD'nin Türkiye'yi hedef alan ekonomik saldırıları üzerine sorulan soruyu cevaplayan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, ABD'nin Türkiye'ye karşı dolar üzerinden soğuk savaş yürüttüğünü söyledi.

İslami kaynaklara göre Müslümanların savaş halinde bulunduğu devlete silah ve mal satmasının haram olduğunu ifade eden Molla Enver Kılıçarslan, ABD'nin ekonomik bir silah olarak kullandığı doların güçlenmesine neden olacak muamelelerin de haram olduğunu vurguladı.

Kılıçarslan, "Soğuk savaş vardır bir de sıcak savaş vardır. Sıcak savaş ateşli silahlarla meydanlarda yapılan savaştır. Soğuk savaş ise ekonomi üzerinden yapılan savaştır. Bugün Amerika dolar üzerinden soğuk savaş yürütüyor." dedi.

ABD'nin kendisine itaat etmeyenlere yaptırım uyguladığını dile getiren Kılıçarslan, "Amerika benim nazarımda Deccal'dır. Peygamberimizin hadisinde deniyor ki; Deccal'ın cenneti ve cehennemi vardır. Ona tabi olan ve ona yardımcı olanların cennetine, kendisine muhalif olanları ise cehennemine koyuyor. Amerika bugün bu Deccallığı yapıyor. Deccal olmasa dahi Deccal'ın temsilciliğini yapıyor. Peygamberimiz diyor ki; yaklaşık 30 deccal çıkacak. Amerika bunlardan biridir." şeklinde konuştu.

"Suudi, Müslümanlardan kazandığı paraları ABD'ye veriyor"

Suudi Arabistan'ın hacılardan kazandığı paraları ABD'ye verdiğini belirten Kılıçarslan, "Şeyh Muhyeddin-i Arabi, kıyametin alametlerinden birisinin de Suudi hakimlerin dünyanın en zalim devletleriyle ittifak etmesi olduğunu söylüyor. Bu alamettir ki şu an Suudi krallar siyonist rejim israil ve Amerika ile iş birliği içerisindedir. Hatta hicaz topraklarını, Peygamberin memleketini siyonist rejime ve Amerika'ya veriyor. Hac ve umreye gelen Müslümanlardan kazandığı paraları, petrolden kazandığı paraları toplayıp Amerika'ya veriyor." ifadelerini kullandı.

"Dolar üzerinden yapılan muamele haramdır"

İslami kaynaklara göre Müslümanların savaş halinde bulunduğu devlete silah ve mal satmasının haram olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, "Dolar ile yapılan muamele haramdır. Dolar üzerinden alışveriş yapmak haramdır. Şeriat kitaplarının tamamında der; Müslümanlar bir devlet ile savaş halindeyken, savaşılan devlete silah satmak hatta mal satmak haramdır. Çünkü satılan bu silahlarla Müslümanları öldürüyorlar. Bugün birisi muamelesini dolar üzerinde yaparsa, doların güçlenmesine dolaylı olarak da Amerikan'ın güçlenmesine olanak sağlamış olur. Zaten Amerika da Türkiye'nin; Suriye'nin, Irak'ın ve Suudi'nin içine düştüğü duruma düşürmek istiyor ki bu şekilde Türkiye'yi kendine esir etmek istiyor." dedi.

Türkiye düşmanlığının kaynağında İslam karşıtlığı olduğunun altını çizen Kılıçarslan, "Bugün Türkiye milleti esir olmamak için, fakirleşme pahasına dahi olsa Amerika'nın dayatmalarına karşı direnmelidiri, boyun eğmemelidir. Yeter ki Türkiye, siyonist rejim ve Amerika'dan uzak dursun, Yahudi ve Hristiyanlardan uzak dursun ki Allah'ın izniyle İslam'a yakınlaşacak ve Allah da yardım edecektir." diye konuştu.

"Elinde dolar bulunduranlar dövizlerini bozdursunlar"

"Elinde dolar bulunduranlar dövizlerini bozdursunlar." çağrısında bulunan Kılıçarslan, son olarak şunları söyledi:

"Şayet bozdurmazsalar bu onları hem günahkâr eder hem de Amerika'ya yardım etmiş olur. Birkaç kuruş kazanmak adına gidip paralarını dolara çevirenler, bir mermiyi, bir silahı Amerika'ya vermiş, Amerika da o silahın yönünü İslam'a, Müslümanlara ve Türkiye'ye çevirmiş gibi olur. İşte bu yüzden dolar üzerinden yapılan muamele Müslümanlar için haramdır. Hele ki savaş halinde bulunuyorken. Yurt dışındaki kimi zenginler bir yana, Türkiye'de bulunan hain, laik, Kemalistler paralarını dolara çeviriyorlar ki mevcut hükumet düşsün, yerine Kemalist, Amerika'ya esir bir hükumet gelsin. Biz de tüm bunlara yardımcı olursak bu işe ortak olmuş oluruz." (İLKHA)

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55