,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

"Kibir insan için en büyük tehlikedir"

"Kibir insan için en büyük tehlikedir"
​AK Parti, kuruluşunun 16’ncı yıldönümünü programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, kibir insan için en büyük tehlike olduğunu söyledi.

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Kibir insan için en büyük tehlikedir. Artık rahatım dediğiniz anda kibre kapılıyorsunuz demektir. Milletimizin sevgisine layık olmak için çalışacağız." dedi.

AK Parti, kuruluşunun 16’ncı yıldönümünü bugün Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Harikalar Diyarı Parkı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK'lilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Eren Bülbül'e kurşun sıkanların emellerine ulaşmayacağını söyleyen Yıldırım, "Henüz 15 yaşında evladımız Eren Bülbül'e kurşun sıkan teröristler bilsin ki emellerine asla nail olamayacak. Arkanda 80 milyon var. 7'den 70'e bir olduk bütün olduk. Rabbim bütün şehitlerimizi en yüksek mertebelere ulaşsın. Emin ol ki Türkiye'yi dünyayı onların başına dar edeceğiz. İyi ki varsın Eren! İyi ki varsın Eren! İyi ki varsın Eren!" dedi.

"Yolumuz Selçuklu'nun Osmanlı'nın yoludur." diyen Başbakan Yıldırım, "Bu yolun emniyetini sağlamaktan başka hiçbir idealimiz yoktur. Sağlıkta, emniyette, turizmde daha birçok alanda yapılan çalışmalarla ülkemizin çehresi değişmiştir. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye demokrasisi ve adaletiyle gelişmiş ülkeler arasında yerini alacaktır. Bugünlere kolay gelmedik. Millete hizmet yolunda birçok badireler atlattık. Bu ülkede ne zaman milletin sesi duyulur oldu karanlık oyunlar tezgahlanmaya başlandı." İfadelerini kullandı.

Yıldırım konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Sayın Cumhubaşkanımızın siyasi yükselişini durdurmak için kendisini hapsettiler. Partimizi kapatmak istediler. E-muhtıra yetmedi, 367 icadı ile cumhurbaşkanımızı engellemeye çalıştılar. Gezi olaylarını 6-7 Ekim olaylarını örgütlediler. Başaramadılar, asla başaramayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanım, değerli yol arkadaşlarım milletin iradesine yapılan saldırıyı unutmayacağız. Demokrasiye hukuk düzenimize bomba yağdıranları unutmayacağız. Bu ülkeye kurulan hain tuzakları unutmayacağız. 15 Temmuz alçak FETÖ kalkışmasını asla unutmayacağız. AK Parti'ye kasteden en son ihanet girişimi olacak. 16 Nisan'daki tarihi halk oylaması ile Türkiye'ye yeni bir sayfa açtık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile emin adımlarla ilerliyoruz. Demokrasiye adalete insanımızın hak ve hukukuna kast eden hiçbir girişim hayat bulamayacak."

"Metal yorgunluğun kısa süreceğine inanıyorum"

Parti içerisindeki metal yorgunluğunun kısa süreceğine inandığını söyleyen Yıldırım, "Bundan sonra yolumuz daha da zor, artık millet barajı yükseltti iktidar için 50+1 istedi. Siz zoru seversiniz biliyorum. Size ve yol arkadaşlarımıza güvenimiz tamdır. Ben metal yorgunluğun kısa süreceğine inanıyorum. Sizin tekrar evinize dönmeniz hepimizi için heyecan ve moral oldu. Biz güçlü ve büyük bir partiyiz. Ama büyüklenmek kibre kaçmak bu kadrolara yakışmaz. Kibir insan için en büyük tehlikedir. Artık rahatım dediğiniz anda kibre kapılıyorsunuz demektir. Milletimizin sevgisine layık olmak için çalışacağız. Türkiye'nin makus talihini değiştiren liderimize şükranlarımızı sunuyorum. Her bir yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. 16 yıl içinde ebediyete uğurladığımız arkadaşlarımıza rahmet diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55