,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Kerim: "Kudüs'ün yeniden fethedilmesi bir mucize değildir"

Kerim: "Kudüs'ün yeniden fethedilmesi bir mucize değildir"
Irak Kürdistanı asıllı Araştırmacı Yazar Makwan Kerim, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin sözde başkenti ilan etme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

​ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin sözde başkenti ilan etme kararının Müslümanların vahdetine sebep olması temennisinde bulunan Araştırmacı Yazar Makwan Kerim, Kudüs'ün yeniden Müslümanlar tarafından fethedilebileceğini söyledi.

"Kudüs'e Orşelim diyenler ya siyonisttir yada siyonistler işin çalışan zavallılardır"

Trump'ın,  Kudüs'ün sahibi olmadığını  dolayısıyla söz konusu kararı verme yetkisine sahip olmadığını söyleyen Kerim, "Müslümanların şunu bilmeleri gerekiyor: Siyonistlerin gözleri her zaman Kudüs'te ve Filistin topraklarında olmuştur. İslamî kuralları bir kenara bırakın uluslarası yasalara göre dahi Trump'ın böyle bir karar alma yetkisi yoktur. 'Orşelim' diye bir yer yoktur. İslam literatüründe hiçbir zaman Kudüs'ün ismi orşelim olmamıştır, olmayacaktır.  Orşelim diyenlerin tümü ya siyonisttir yada siyonistler işin çalışan zavallılardır." dedi.

Tarih boyunca "israil" adıyla bir toprağın olmadığına dikkat çeken Kerim, "Hiçbir zaman Filistin toprakları da Yahudilerin olmamıştır. Hz. Ömer Kudüs'ü fethettiği zaman Hırıstıyanların tahakkumu altındaydı, Yahudilerin değil. Allah-u Teala sadece bir defasında Yahudilerin Hz. Musa ile Kudüs'e gitmelerini istedi. O  zamanlar Kudüs'ü Romalıların idaresindeydi ve Roma da halka çok zulumler ediyordu. Yahudiler dediler: Musa, senle Rabbin gidin savaşın. Biz burada sizi bekliyoruz. Şunu bilmemiz gerekiyor Kudüs Muslumanların malıdır. Arapların veya başka bir kavmin toprağı değildir. Kudüs'te hak sahibi olan sadece Muslumanlardır. İsrail diye bir millet hiçbir zaman olmamıştır. Şu an israil denen devlet, toplama bir millettir."

Trump'ın almış olduğu kararın Müslümanların zaafiyetinden dolayı alabildiğine dikkat çeken Kerim, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bazı Arap devletleri de Trump'a hizmet ediyor, onun emrinden çıkmıyorlar. Alınan bu kararın Müslümanların vahdetine sebep olmasını cenab-ı Allah'tan diliyorum. Doğrusu şu ana kadar alınan bu kararla ilgili Türkiye, İran ve Katar'ın duruşu takdire şayandır. Kudüs'un yeniden fethedilmesi mucize filan değil. Selahaddin Eyyubi Kudüs'ü aldıysa biz de alabiliriz. Bunun için gerekli olan cehd ve gayrettir. İhlasla çalışmaktır. Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de buyuruyor: Eğer sizler Allah'a yani onun dinine yardım ederseniz Allah daa size yardım eder ve ayaklarınızı dini üzerine sabit kılar."

Diyarbakır İstasyon Meydanında HÜDA PAR tarafından düzenlenecek  "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine işaret eden Kerim, HÜDA PAR'a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında muvaffakiyet diledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55