,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Kerbela şehitlerini anma töreni on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti

Kerbela şehitlerini anma töreni on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti
Caferi-Der tarafından Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Evrensel Aşura Matemi"ne yurt içi ve yurt dışından on binlerce kişi katıldı.

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela'da şehid edilişinin 1380'inci yıldönümü münasebetiyle İstanbul'da bir program düzenlendi.

Matemin simgesi haline gelen siyah elbiseler giyerek sabahın erken saatlerinde etkinlik alanına gelen vatandaşlar, "Ya Zeynep Ya Hüseyin", "Her Yer Kerbela Her Yer Aşura" yazılı pankartlar taşıdı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program yapılan protokol konuşmalarıyla devam etti.

"Hazreti Hüseyin ve Ehli Beyt bütün insanları asgari ortak değeridir"

Kerbela'nın sadece belirli bir gün hatırlanıp unutulacak bir gün olmadığını belirten Caferi-Der Başkanı Av. Sinan Kılıç, "Kerbela bize evrensel mesajlar vermiştir. O mesajların özü Hazreti Hüseyin'in 'Zillet bizden uzaktır' sözüdür. Zilletin uzak olması ırkı, rengi, dini hatta dini ne olursa olsun insan olmayı gerektiren bir ilkedir. Hazreti Hüseyin ve Ehli Beyt, bütün insanları asgari ortak değeridir. Ne mutlu bizlere ki bugün burada hiçbir ayırım yapmadan Hazreti Hüseyin'i anmak ve anlamak, ona olan sevgimizi, bağlılığımızı paylaşmak için buradayız." dedi.

"Kerbela alçalmak yerine aç kalmayı tercih eden şehitlerin zaferidir"

Kerbela'nın zilletle yaşamaktansa izzetle şehadeti tercih etmenin adı olduğunu söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Kerbela alçalmak yerine aç kalmayı tercih eden şehitlerin zaferidir. Zalime dalkavukluk etmektense ömrünü çöllerde, sürgünde geçirerek susuz kalıp susmadan hakka yürüyen Hüseyinlerin haklı gururudur. Ehli Beyt'in onurudur. Kerbela bir peygamber torunu olarak öleceğini bile bile hakkın davasından vazgeçmemek, zalime azgına biat etmemek, zilletle yaşamaktansa şehadeti tercih etmektir." diye konuştu.

Programda ayrıca, Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, Caferilerin Türkiye lideri Selahattin Özgündüz, İran İmam Rıza üniversitesi Rektörü Seyid Hasan Şubeyri ve farklı siyasi partilerin İstanbul milletvekilleri birer konuşma yaptılar.

Program, "Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu" tarafından Kerbela'yı anlatan bir oyunun sahnelenmesiyle son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55