,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

KDP Birlik İnisiyatifinden HÜDA PAR’a ziyaret

KDP Birlik İnisiyatifinden HÜDA PAR’a ziyaret
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, KDP Birlik İnisiyatifi Başkanı Ahmet Acar ve beraberindeki heyeti Diyarbakır İl Başkanlığında kabul etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, KDP Birlik İnisiyatifi Sözcüsü Ahmet Acar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

HÜDA PAR’ı vasat çizgisinden ve olumlu siyasetinden dolayı takdir ettiklerini ve bu olumlu tavrın bölgede siyaset yapan diğer siyasi yapılar tarafından da esas alınması gerektiğini belirten Birlik İnisiyatifi sözcüsü Ahmet Acar, şunları söyledi:

“Milletimizin başına hak etmedikleri büyük bir musibet gelmiştir. Hendek siyaseti adı altında yürütülen süreç bir ortaklık siyasetidir ve bu siyaset halkımızı temsil etmemektedir. O siyaset de bu halka ait bir talep değil bütünüyle dışarıya aittir. Yani bu milletin ölümü ve felaketi üzerine kurulu olan bu siyaset bir üst akla aittir. Halkımızın ölümü üzerinden hüküm süren bu üst akıl Kürtlerin felaket ve tufanı olmuş, şehirlerini, köylerini hedef haline getirmiştir.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ise memleketle ilgili meselelerin çözümünün diyalogla olmasının ehemmiyetine vurgu yaptı.

"Diyalog hususunda çok büyük sıkıntılar var"

Silah, savaş ve kavganın çözüm olmadığını belirten Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Medeni insanlar diyalogla, konuşarak birbirlerini ikna etmeye çalışırlar. Ancak memleketimizde diyalog hususunda çok büyük sıkıntılar var. Biraz kuvvet elde edenler ya da kendilerini güçlü hissetmeye başlayanlar elde ettikleri güçle etrafındakilere zorla boyun eğdirmek istiyor ya da kendi fikirlerini bir şekilde dayatıyorlar. Bu yol ve metod doğru değildir, medeni insanların işi değildir.”

"Birbirimize doğru zeminde destek olmalıyız"

Bölgede varlık gösteren ve memleket meselelerini dert edinen kesimler arasında diyaloğun daha da artırılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “Birbirimize doğru zeminde destek olmalıyız. Milletimize faydalı olan şeylerde ve memleketimiz için hayırlı olan şeylerde birbirimize yardım etmemiz lazım. Birisi yanlış bir şey yaptığı zaman da bu işin yanlışını görenler hep beraber seslerini yükseltmeli ve bu yanlışa birlikte karşı durmalı, gerekli uyarıları yapmalıdırlar. Böyle yapılması durumunda inanıyoruz ki insanlarımız uyanacak,  yapılan yanlışlara karşı çok daha ciddi bir duruş sergileyecekleridir. Yanlışı yapanlar da kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalacaklardır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55