,
  • BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Kayseri Valisi Günaydın: Gençlerimizin barınmasıyla ilgili Kayseri'de şu anda hiçbir sıkıntımız yok

Kayseri Valisi Günaydın: Gençlerimizin barınmasıyla ilgili Kayseri'de şu anda hiçbir sıkıntımız yok
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, YURTKUR Kayseri Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulunarak, herhangi bir yurt sorunu ve açıkta olan öğrenci bulunmadığını söyledi.

Üniversitelerdeki yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla yurtlarda inceleme yaptıklarını söyleyen Vali Şehmus Günaydın şunları söyledi:

“4 Ekim itibariyle üniversitelerimizin büyük kısmında yeni eğitim öğretim yılı başlıyor, bazı üniversitelerimiz de başladı. Çocuklarımızın, gençlerimizin barınmasıyla ilgili Kayseri’mizde şu anda hiçbir sıkıntımız yok. Yurtlarımız son derece barınmak için hazırlıklı. Kaydını yaptıran gençlerimiz rahatlıkla burada öğrenim hayatlarını devam ettirebilirler. Bunun dışında da belediye imkânlarımız, valilik imkânlarımız, misafirhanelerimiz gençlerimizin hizmetinde. Bunlar talep ettikleri, arzu ettikleri takdirde bu konuda kendilerine yardımcı olacağız. Biz Kayseri olarak, Kayseri’nin esnafı olarak bize misafirliğe gelen üniversite öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak için hazırlıklarımızı tamamladık.”

Kentte bütün tedbirlerin alındığını vurgulayan Vali Günaydın, “Bütün kurum müdürlerimizle, yetkililerle, rektörlerimizle toplantılarımızı yaptık, bu toplantıları önümüzdeki haftada da devam ettireceğiz. Gençlerimizin Kayserimizde rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitim-öğretim hayatını devam ettirmeleri için bütün tedbirler alınmıştır. Özellikle altını çizeyim barınma konusunda da gençlerimizin bütün sorunlarını çözecek noktada gerekli hazırlıklarımızı yaptık, bu konuda olumsuzluk olmayacaktır” şeklinde konuştu.

“Herhangi bir yurt sorunu yok, herhangi bir açıkta olan öğrencimiz yok”

Yurtların kapsamı ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin 5 üniversitesi olduğunu belirterek, “Kayseri’mizde kelimelerin ve cümlelerin üzerine basa basa söylüyoruz, şu anda herhangi bir yurt sorunu yok, herhangi bir açıkta olan öğrencimiz yok. Eğer böyle bir sıkıntısı olan varsa yerel yönetimlerimize, kurum ve kuruluşlarımıza müracaat ettiklerinde rahatlıkla onlara fırsat verilir” diye konuştu.

“3 bin yataklı yurdumuzun da gerekli çalışmalarını başlattık”

Büyükkılıç, “Ayrıca KYK ’mıza 2 bin yataklı yeni yurt yapılıyor, 3 bin yataklı yurdumuzun da gerekli çalışmalarını başlattık. O da devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da bu hassasiyetlerinden ve bize sahip çıkma duygularından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yurtlarda yaptıkları incelemelerde hem pandemi döneminde temizliğe hem kapasitesi itibariyle üniversitelerin bölümlerinin kendi ahengi açısında son derece dikkatli bir çalışma olduğunu gözlemlediklerini ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55