,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphaneye verildi

Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphaneye verildi
PKK’nın bombalı saldırısı sonucu şehid edilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün adı, ilçedeki bir okulun kütüphanesine verildi.

PKK’nın bombalı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün adı, ilçedeki bir okulun kütüphanesine verildi.

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lılar tarafından makam odasına konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu hayatını kaybeden Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ismi, ilçedeki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesine verildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin İl Temsilciliği tarafından Derik Kız İmam Hatip Lisesinde oluşturulan 3 bin kitap kapasiteli "Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Kütüphanesi" törenle açıldı.

Açılışa Mardin Vali Yardımcısı Mustafa Mendeş, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, TÜGVA Mardin İl Temsilcisi Abdullah Songur ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Mardin Vali Yardımcısı Mustafa Mendeş, kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışta bir konuşma yapan Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, saldırıda hayatını kaybeden Kaymakam Safitürk’ün ilçe için büyük emek verdiğini belirterek, "Şehit Kaymakam Safitürk, ilçemiz için önemli bir değerdir. Bunu her anlamda taşıyacağız." diye belirtti.

TÜGVA Mardin İl Temsilcisi Abdullah Songur’da Kaymakam Safitürk'ü bir ağabey olarak gördüklerini belirterek, isminin görev yaptığı ilçede yaşatılmasına vesile olabildikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Okulun öğrencilerinden Mizgin Temel ise "Bizlere çok faydası olacağını düşünüyorum. Şehit Kaymakamımızın da mekânı cennet olsun. Biz de ayrı bir yeri var, onu saygıyla anıyoruz." İfadelerine yer verdi.

10 sınıf öğrencisi İrem Çetin de kütüphaneleri oldukları için sevinçli olduklarını belirterek "Buraya her geldiğimizde şehit kaymakamımızı saygıyla anacağız. Onu unutmayacağız." dedi.

Yapılan Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı.

Hatırlanacağı üzere daha öncede Kaymakam Safitürk’ün adının ilçede yaşatılması için Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı kararla, Derik Anadolu Lisesinin adı "Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmişti. (İLKHA)


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55