,
  • BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Kaymakam Safitürk davası başladı

Kaymakam Safitürk davası başladı
Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün 10 Kasım’da 2016’da el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Mardin’de başladı.

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün katledilmesine ilişkin 11’i tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Mardin’de başladı.

İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün Mardin’in Derik ilçesinde 10 Kasım’da 2016’da el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Mardin’de başladı.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu 11 sanık SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile ifade verirken tutuksuz 4 sanık ise duruşma sonunda hazır bulundu.

Duruşmaya ayrıca merhumun babası Asım Safitürk ile bazı yakınları da hazır bulundu. Mardin Valisi Mustafa Yaman ile beraber Adliye’ye gelen Baba Safitürk, adliye bahçesinde bekleyenler tarafından sloganlar eşliğinde karşılandı.

İddianamede, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'e düzenlenen saldırıyla ilgili 15 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede yer alan "Önemli tespitler" kısmında şunlar kaydedildi: “Olay yerinde yapılan incelemelerde Safitürk'ün makamının karşısında bulunan tuvalet giderinde 10 santimetre altta ışığı yanar vaziyette dışarıdan çok düğmeli olduğu görülen kumanda (verici) olduğu değerlendirilen antenli cihaz bulunmuştur. Güvenlik kameraları görüntülerinde yapılan incelemede binanın arka kısmını çeken kameranın güncel saatten 4 dakika kadar geri olduğu tespit edilmiştir. Makam odasının bulunduğu katın tuvaletinden patlamadan yaklaşık 10 saniye sonra bir çift eldivenin atıldığı görülmüştür. Suikast eylemini gerçekleştiren kişi veya kişilerin saldırının hemen sonrasında tuvaletin camından attıkları eldivenler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir.”

Saldırıda, asıl üst kontrol görevini zabıta görevlisi Vedat Erol'un yaptığı ifade edilen iddianamede, saldırıya ilişkin şüphelilerin birbirini psikolojik olarak motive ettiği vurgulandı.

Bu arada Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, adliye önünde yaptığı açıklamada, olayı kınadıklarını ve katillere en ağır cezanın verilmesini istediklerini belirtti. (İLKHA)

kaymakam-safiturk-davasi.jpg

kaymakam-safiturk-davasi-001.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55