,
  • BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Kaymakam Öztürk: Hasankeyf 2021 yılını yoğun ve hareketli geçirecek

Kaymakam Öztürk: Hasankeyf 2021 yılını yoğun ve hareketli geçirecek
Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. İlçede son 6 ay içerisinde üç etapta toplam 10 bin ağaç dikildi.

 

Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediyesi ve Batman Orman İşletme Müdürlüğünce Hasankeyf’te ağaç dikimi yapıldı.

Ağaç dikim etkinliğine Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve Orman İşletme Müdür Yardımcısı Süleyman Kızıl katıldı.

12 bin yıllık tarihiyle çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Hasankeyf, yeni yerleşim yerinde yapılan ağaçlandırma çalışmasıyla turist ve ziyaretçilerin uğrak noktası olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Şenol Öztürk, tarihi Hasankeyf ilçesinin çok hızlı bir şekilde dönüşüm gerçekleştirdiğini söyledi.

Kaymakam Şenol Öztürk

“10 bin ağacı toprakla buluşturuyoruz”

Öztürk, “Bu dönüşümün en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi de yeşil alan. Buna müteakip üç alan belirlendi. Bu üç alan yaklaşık bin 500 dekarlıktır. Bunların ilk olanını Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, yolun alt kısmında yaklaşık 150 dekarlık alanda 6 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. İkinci etap kapsamında ilçenin yukarı tarafında 150 dekarlık alan, yine Hasankeyf Köprüsü de 300 dekar olmak üzere toplam 10 bin ağacı bugün ikisiyle birlikte toprakla buluşturuyoruz.” dedi.

“Bir sürece ihtiyacımız var”

İlçenin, Türkiye’de uygulamaya konulan bir teknikle oluşturulan ilk ağaçlandırma bölgesi olacağını vurgulayan Öztürk şöyle devam etti:

“Kayalık alandayız. Burada uzun bir süre ekskavatörler çalıştı, kayalar oyuldu ve 400 kamyona yakın toprak taşınarak bugünkü hâlihazır hale getirildi. Hükümetimizin Hasankeyf’te ağaca, yeşile verdiği önemi burada müşahede etme imkanı buluyoruz. Bu üç alan yakın zamanda tamamlanacak. Bu üç alan dekar olan eski Hasankeyf’in yaklaşık bir buçuk katı ve yeni Hasankeyf alanında yaklaşık üçte biri bu vesileyle ağaçlandırılmış olacak. Tabi kısa sürede ağaçların büyümesi mümkün değil. Bir sürece ihtiyacımız var.”

Kaymakam Öztürk, ilçedeki süreç tamamlandığında yeşilliğiyle, ağacıyla Şaab Vadisiyle, Arkeoparkıyla, tarihi kale bölgesiyle Hasankeyf’in Türkiye’de parmakla gösterilen ilçeler arasında yerini alacağını kaydetti.

“Hasankeyf tarihi ve yeşiliyle Türkiye’de önemli bir turistik mekanlardan birisi olacak”

Öztürk, “İlçedeki dönüşüm tamamlandığında tarihi, turistik mekanlarıyla, müzesi, kalesiyle, yeşilliğiyle, çevre düzenlemesiyle, Arkeoparkıyla, bütün bunlarla birlikte Hasankeyf hem tarihi hem de yeşili Türkiye’de önemli bir turistik mekanlardan birisi olacak. Tabi pandemi dönemi içerisindeyiz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de 2021 yılının hareketleneceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Zannediyorum ilkbaharla birlikte ilçemize gelen turistler için kale bölgesini hazır hale getirmiş bulunacağız, müzemiz hazır hale gelecek. Yine aynı şekilde tekne turları, paraşüt, alternatif turizm imkanlarıyla birlikte Hasankeyf 2021 yılını yoğun ve hareketli geçirecek.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55