,
  • BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Kayıp Leyla halen bulunamadı

Kayıp Leyla halen bulunamadı
15 Haziran 2018 günü saat 09.30 sıralarında kaybolan 3 yaşındaki Leyla Aydemir isimli kız çocuğunun, günlerdir devam eden aramalara rağmen bulunamaması ailesini perişan etti.

15 Haziran günü kaybolan küçük Leyla’nın, günlerdir devam eden aramalara rağmen bulunamaması ailesini perişan etti.

Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin küçük kızları olan Leyla’nın nasıl kaybolduğu ile ilgili olarak Ağrı Valiliği, polis ve jandarma tarafından devam eden çalışmaların ise halen bir netice vermediği belirtildi.

Merkeze bağlı Bezirhane köyünde kaybolan ve yapılan tüm aramalara rağmen 7 gündür bulunamayan küçük Leyla’nın kaybolduğuna dair haberin alınmasına müteakip, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı 16 personel ve köy halkı ile köy içerisinde bulunan bütün boş metruk binalar, ağıllar, ağzı açık çukurlar, dere yatağı ve her yer de tek tek aramış, aramalara katılan AFAD ekibi ise bataklık ve sulak alanlarda arama  yapmıştı.

5 bin adet fotoğrafı basılarak dağıtılan ve köye gelen bütün MOBESE kayıtlarının da incelendiğini açıklayan Ağrı Valiliği, olay bölgesinde daha geniş ve kapsamlı arama yapmak maksadı ile arama köpekleri ve havadan Drone ile köy ve civarında arazi taraması yapıldığını belirtti.

İl jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa oluşturulan kriz masasında, gelen her türlü veri ve ihbarın titizlikle değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şuana kadar Leyla Aydemir ile ilgili bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Leyla Aydemir’in amcası Musa Aydemir, Leyla’nın kaybolmasından sonra yaşadıkları acının bir an önce son bulması için halktan daha duyarlı olması talebinde bulundu.

“İnsanlıktan hiç mi nasibinizi almamışsınız?”

Zaman zaman kendilerini farklı numaralardan, farklı şahsıların arayarak adeta alay edercesine ihbarlarda bulunduğunu ifade eden Aydemir, “Dünden bu yana o kadar psikolojisi bozuk, değişik insanlar, yaratıklar arıyor ki; arayıp bize, Leyla şu an bodrumda, ya da karşımda duruyor diyor, ondan sonra şaka yaptım diyerek telefonu kapatıyorlar. Dünde biri babasını aramış ve kendisine Leyla öldü başınız sağ olsun demiş ve telefonu kapatmış. Vicdan sahibi insanlara sesleniyorum: Allah rızası için bizi arayıp garip şakalar yapmayın. Bunu yapanlara diyeceğim tek şey var; insanlıktan hiç mi nasibinizi almamışsınız?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

“Her kurum ‘Ben bulayım’ diye çalışıyor”

Polisin olayı detaylıca araştırdığını ve kendilerinin de ne yapacaklarını bilmediklerini belirten Aydemir, “7 gündür kayıp olan bir çocuğun şu ana kadar bulunması gerekirdi. Bilmiyorum ama sanki yanlış bir çalışma var. Herkes kendi kafasına göre çalışıyor sanki. Her kurum ‘Ben bulayım’ diye çalışıyor. Bir organizasyon yok. Bir kere her bir noktası karış karış aranan köyün artık odak noktası olmaktan çıkarılması lazım. Çünkü Leyla köyde değil. Buraya gelen yollar üzerindeki MOBESE’ler incelense bir şeyler mutlaka çıkar. Ortada çok ciddi bir bilgi kirliliği var. Her duyan bir şeyler ekleyerek yeni şeyler söylüyor. Oysaki emniyet güçleri söylenenlerin yerine iyi bir inceleme yapsa, sadece olay gününü değil, öncesi ve sonrası ile ilgili ciddi bir MOBESE taraması yapsa bir şeyler çıkar. Bu, planlanmış bir şey de olabilir. Ben, biraz daha geniş çaplı olarak düşünülmesi gerektiği kanısındayım.” ifadelerini kullandı.  

“Bu durumun iyice değerlendirilmesi gerekir”

Köyde görüldüğü belirtilen beyaz minibüs ile ilgili olarak da halen bir bilginin elde edilemediğini belirten Aydemir, “Ancak böyle bir durum söz konusu. Kimin olduğu belli olmayan bir minibüsün içinde insanlar gelip köyü dolaşıyor ve şeker dağıtıyorlar. Bu durumun iyice değerlendirilmesi gerekir.” dedi.

“Bir fotoğrafını çekip göndermeniz çok mu zor?

Perişan durumda olduklarını ifade eden Aydemir, insanlara seslenerek daha duyarlı olmalarını istedi.

Aydemir, “Allah rızası için, bizi arayıp işte falan yerde gördüm diyeceğinize bir fotoğrafını çekip göndermeniz çok mu zor? Tamam, biliyoruz herkes bir şeyler yapmak istiyor ama bu kadar da aciz olmayalım. Gördüğümüzde bir fotoğraf çekip göndersek çok daha fazla bir şeyler yapabileceğiz. Ancak bu şekilde bize yardım etmiş olabilirler.” şeklinde konuştu. ( İLKHA)

Freni patladı restorana daldı: 3 ölü

Freni patladı restorana daldı: 3 ölü

Freni patladı restorana daldı: 3 ölü

Freni patladı restorana daldı: 3 ölü

Freni patladı restorana daldı: 3 ölü

Freni patladı restorana daldı: 3 ölü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55