,
  • BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Kaya: “Dürümlü katliamı yanlış uygulamaların neticesiydi”

Kaya: “Dürümlü katliamı yanlış uygulamaların neticesiydi”
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, 16 köylünün hayatını kaybettiği Dürümlü katliamının katliamın çözüm sürecindeki yanlış uygulamaların bir neticesi olduğunu söyledi.

Dürümlü katliamının yıl dönümünde değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, katliamın çözüm sürecindeki yanlış uygulamaların bir neticesi olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Metin Kaya, 16 köylünün hayatını kaybettiği Dürümlü katliamının ikinci yıl dönümünde değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecinin ardından şehir merkezlerinde patlatılan bombaların en çok halka zarar verdiğini ifade eden Kaya, Dürümlü katliamının çözüm sürecindeki yanlış uygulamaların neticesi olduğunu belirtti.

Çözüm süreciyle beraber halkta yaşanan acıların son bulması ümidi uyandığını hatırlatan Kaya, yanlış uygulamaların toplumun acılarının yeniden tazelenmesine neden olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinde şehir merkezlerinin patlayıcılarla doldurulduğunu dile getiren Kaya, "Maalesef bu acıyı bir daha ifade etmek zorunda kalacağız. 16 masum insan yanlış bir sürecin, yanlış bir uygulamanın kurbanı oldu. Yanlış uygulamalara itiraz ettiğimiz halde karşı çıktığımız halde bu uygulamalara devam edildi. Çözüm sürecinde hemen hemen her yere patlayıcılar yerleştirildi. Polisin, emniyetin, istihbaratın gözü önünde patlayıcılar taşındı ve süreç bozulunca bunlar devreye girdi. Bunların mağduru da masum insanlar oldu. Sadece Dürümlü'de değil o dönemde her tarafta bombalar patlamaya başladı. Patlayan bombalar halkımıza zarar verdi. Buyanlış bir uygulamanın neticesiydi. Ortaklaşa yürütülen bir çalışmanın neticesinin kurbanı halkımız oldu. Temennimiz bir daha bunların olmamasıdır." dedi.

“Bu acıların unutulması mümkün değildir”

Bombalı saldırıların meydana getirdiği travmadan bahseden Kaya, “Öncelikle Dürümlü’deki katliamda ölenlere rahmet, ailelerine sabrı cemil diliyorum. Bu tür acılar unutulmuyor. Belki normal bir şekilde ölümlerin üzerinden bir süre geçtikten sonra unutulur ama bu şekilde paramparça edilmiş cesetlerin tarlalardan toplanarak bir torbaya konulması unutulamaz. Katledilen 16 kişinin toplanabilen bütün parçaları bir torba içerisinde bir araya getirilebilmişti. 16 insanımızın çevreye dağılan cesetlerinden 60 kilo kalmış ve bu şekilde defnedilmişti. Bu acıların unutulması mümkün değildir. Böylesi acıların bir daha yaşanmaması için ciddi adımların atılması gerekir. İnsanlarımızın, toplumumuzun da uyanması lazım. Neye, ne şekilde, nasıl destek vereceklerini de iyi düşünmeleri gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Acıların son bulması için yapılan bu çalışmalar maalesef yeni acıları kapılara getirdi”

Çözüm sürecinde yanlış iliklenen düğmenin sonuca götürmediğini, aksine sonucu hüsrana dönüştürdüğüne vurgu yapan Kaya, “Dürümlü de yaşanan, yanlış atılan bir adımın sonucudur. Acıların son bulması için yapılan bu çalışmalar maalesef yeni acıları kapılara getirdi. Sonuç sadece Dürümlü ile ilgili değildi.  Sur’da, Nusaybin’de, Cizre ve Şırnak’ta yaşanan acılar birbirini takip etti. Bu şekilde insanlarımız yeniden bir katliama tabi tutuldu. Çukurlar kazıldı, yüz binlerce kişi mağdur edildi."dedi

Dürümlü katliamı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'ne bağlı Dürümlü (Baqews) mezrasında 12 Mayıs 2016 tarihinde PKK'liler tarafından 15 ton bomba yüklü bir kamyonun infilak ettirilmesi sonucu Tanışık (Herbecın) köyünden 16 kişi hayatını kaybetmiş 23 kişi de yaralanmıştı. Bombanın şiddetiyle 16 kişiden geriye sadece etrafa dağılmış ve bir torba içerisine konulmuş 60 kilo kadar ceset parçaları bulunabilmişti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55