,
  • BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

Kavun satarken ders çalışıp kitap okuyor

Kavun satarken ders çalışıp kitap okuyor
Sabah gün doğumuyla beraber kavunlarını römorka yükleyip traktörle Muş-Erzurum-Bingöl karayolu kenarına getiren lise son sınıf öğrencisi, Ali Atay, burada kavun satarak ailesine yardımcı olurken aynı zamanda ders çalışıp kitap okuyor.

Traktör römorkunda kavun satarak ailesinin geçimine katkıda bulunan lise son sınıf öğrencisi, boş zamanlarını ders çalışıp kitap okuyarak değerlendiriyor.

Muş’un Şenova köyünde geçimini çiftçilikle sağlayan ailesine yardımcı olmak için yaz tatilinde kavun satan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Ali Atay, hayalini kurduğu Diş Hekimliği Fakültesine yerleşmek için bir yandan römork üstünde kavun satarken bir yandan da YKS’ye hazırlanıyor.

Römorkun altında kitap okuyup ders çalışarak vaktini değerlendiren Atay, müşteri geldiğinde ise derse ara verip müşterilerle ilgileniyor. Diş Hekimliği Fakültesine yerleşmek için YKS’ye iyi hazırlık yapması gerektiğini aktaran Atay, yaklaşık bir ay kavun satarak kazandığı paranın bir kısmını eğitimine harcayacağını söyledi.

Anadolu Lisesi 4’üncü sınıf öğrencisi olduğunu ve üniversite sınavına hazırlandığını belirten Atay, “Kavun satarak hem harçlığımı kazanıyorum hem aileme destek oluyorum hem de burada elimden geldiği kadar üniversite sınavına hazırlanıyorum.” dedi.

Sabah 05.00’te kalkıp traktörle yol kenarına geldiğini belirten Atay, “Ben tezgâhı açtıktan sonra ders çalışıyorum. Daha sonra müşteri gelince onunla ilgileniyorum. Güneş iyice kendini gösterdiğinde römorkun altında dinleniyorum. Dinlendikten sonra tekrar çalışmaya başlıyorum. Akşama kadar böyle devam ediyorum.” diye konuştu.

Çiftçi çocuğu olduğu için özel eğitime verecek paralarının olmadığını kaydeden Atay, “Bunun için burada kavun satarak ders çalışıyorum. Kitap okumadan ders çalışmak boştur. Kitap okuduktan sonra ders çalıştığın zaman soruyu daha iyi anlıyorsun. Kitap okumadan soruyu okuduğunda anlayamıyorsun ve bir daha okumak zorunda kalıyorsun. Kitap okumak çok önemlidir. Onun için ben burada römorkuna altında dinlenirken kitabımı da okuyorum. Romanın bana etkisi çok oluyor. Roman okumak çok güzeldir. Bana sınavda çok faydalı olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sayısal bölümü öğrencisi olduğunu ve şu an Ege Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazanmak istediğini söyleyen Atay, diş hekimliğini kazanmak için elinden geleni yapacağını belirtirken, kendisi için hayırlı olanın olması temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55