,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Kavan: 'Vatandaşın çamur ve çukur çilesine son verilmeli'

Kavan: 'Vatandaşın çamur ve çukur çilesine son verilmeli'
HÜDA PAR İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmalarının plansız ve programsız yapılması, vatandaşı mağdur ederek hayatı adeta felç etmesine tepki gösterdi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde plansız yapılan altyapı çalışmalarına tepki gösteren HÜDA PAR İlçe Başkanı Abdullah Kavan, yetkililerden vatandaşın çamur ve çukur çilesine son vermesini istedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmalarının plansız ve programsız yapılması, vatandaşı mağdur ederek hayatı adeta felç etti.

Yollar çukurdan ve çamurdan geçilmiyor

İlçe genelenin tamamında başlatılan elektrik ve doğalgaz çalışmalarının ardından oluşan çukurlar, birçok sürücünün aracında maddi hasara neden olurken, yağmurla birlikte çukurlarda biriken suların çamur deryasına dönmesi vatandaşa zor anlar yaşatıyor.

Soruna çözüm bulması için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yolların çamurdan temizlenip bir an önce yapılmasını bekliyor.

Duruma bir tepki de HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan'dan geldi. İlçede devam eden çalışma sitilinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını dile getiren Kavan, vatandaşın çamur ve çukur çilesine son verilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

İlçenin sokaklarıyla ilgili halkın çok ciddi şikâyetlerinin bulunduğunu aktaran Kavan, söz konusu sıkıntının 2 yıldır devam ettiğini ve artık buna bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

"Halk ciddi manada sorun ve sıkıntı yaşıyor"

Sorunun bir veya iki ay değil, 2 yıldır devam ettiğini belirten Kavan, "Şehrin tamamında çalışmalar bir anda başlatıldı ve böylece şehirdeki tüm yollar bozuldu. Yollar çukurlardan adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. Tabi şu an kış ayındayız, en ufak bir yağmurda yollar çamur deryasına dönüşüyor. Yayalar yürümekte araç sahipleri de ilerlemekte güçlük çekiyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde, belediyecilik anlayışı ve hizmetinde böyle bir durum söz konusu değildir. Belediyecilik anlayışında, 2 sokak kapatılır ve altyapısı bitirildikten sonra asfaltı dökülüp hizmete açılır, sonra 3'üncü sokağa geçilir. Fakat Kızıltepe'de bütün sokaklar kazılmış durumda, ciddi ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. Halk ciddi manada sorun ve sıkıntı yaşıyor." ifadelerini kullandı.

"Bitirilen sokaklara acilen parke taşı döşensin"

Hem belediye yetkililerine hem de mülki idare amirlerine seslenen Kavan, "Acilen bu uygulamaya son verilsin. Özellikle halkın çamur ve çukur çilesini sonlandırın. Bizler bunun takipçisi olacağız. Bitirilen sokaklarda acilen parke taşı döşemesi çalışması başlatılmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55