,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Katar tek vücut kenetlenmiş durumda

Katar tek vücut kenetlenmiş durumda
Suud Ailesinin önderliğinde Katar'a karşı uygulanan ekonomik ve diplomatik ambargo Katar Emirinin ve Katar hükümetinin çok hassas siyaseti ile birlikte Katarlılar tarafından pek hissedilmiyor.

Katar bilindiği gibi çok küçük bir devlet. Ama yine bilindiği gibi çok büyük ekonomik bir güç. Katar'a ilk adımınızı basar basmaz o gücünü görebilirsiniz. Arabistan, BAE ve Mısır'ın ekonomisinden daha büyük ekonomiye sahip olan Katar bölgede en gelişmiş devlettir. Diğer Arap Emirliklerine ve Krallıklarına hiç benzemez. İfade özgürlüğü, insan hakları bakımından Katar bir asır denilecek kadar diğer Arap ülkelerinden önde gidiyor. Katarlılar diğer Arap ülkelerdekiler gibi kendi Emiri'ni eleştirmekten çekinmiyor, doğruya doğru yanlışa yanlış diyorlar. Her konuda arkasında olmasa da son dönemde Katar'a karşı uygulanan ambargo konusunda Katar Emirine tam destek veriyorlar. Katarlılarla konuştuğunuzda anlayabiliyorsunuz bu ambargonun Katar halkını Emirine karşı ayaklandırmak için uygulanan bir ambargo olduğunu. Ama dediğim gibi Katarlılar tek vücut olup Emirine sahip çıkıyor. Aksi düşünülmez çünkü Katar Emiri eğitimde, sağlıkta, ekonomide vatandaşlara yönelik büyük başarılara imza atmış. Her Katarlı kendini ciddi olarak Emirine borçlu hissediyor. Bugünkü ekonomik ve diplomatik ambargoda bile vatandaşlar mağdur olmasın diye her şeyi yapan Katar Emirine vatandaşlar tarafından büyük destek verildiğini görebiliyorsunuz.

Katar'ın ekonomisi enerjiye dayalı ve en büyük geliri de petrol ve doğalgazdan elde edilmektedir. Kişi başına 129 bin dolar olan milli geliriyle dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar, küçük bir Körfez emirliği olmasına rağmen, gaz ve petrol rezervleri sayesinde hızla gelişmeye devam ediyor. Arabistan'dan ve BAE'den kat kat gelişen ve ekonomisi güçlü olan Katar bölgede lider olma potansiyeliyle ve Türkiye ile olan ilişkileriyle diğer Arap ülkelerine göre bölgedeki monarşileri tehdit ediyor. Bugünlerde Katar'da Türkiye çok konuşuluyor. Türkiye için eğitim alanında, sağlıkta, ticarette yeşil ışık yakıldı. Bir samimi dost ve güvenilir devlet olarak görüyorlar. Türkiye'den geldiğinizi söylerseniz özel ilgi göstererek teşekkür etmeden geçmiyorlar.

Katar bugün yaşanan sıkıntıları mutlaka geride bırakacaktır. Çünkü Katarlılar tek vücut olup Emire sahip çıkıyorlar. Emir ise vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Temel gıda ihtiyaçlarını ekseriyetle dışardan temin eden Katarlılar bugün her hangi bir sıkıntı çekmiyor. Önümüzdeki dönemde neler yaşanacak Allah bilir; ama halk bir bütün olunca Arabistan'ın önderliğinde uygulanan ambargo Katarlılar için büyük problem olmaz. Katarlı işadamları ülkeye bugünkü gibi sahip çıkmaya devam ederlerse ve Katar'ın dostları bugünkü gibi Katar'ın yanında yer alırlarsa Katar dimdik ayakta durur ve Arabistan ve yandaşları ambargoyla kendi vatandaşlarına zarar vermekten başka bir şey elde etmezler. Katar ayakta durdukça Arabistan'ın şeytanla birlikte kurduğu planları tek tek ortaya çıkacaktır.

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55