,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.4179
  • Euro 34.6806
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

Kassam Tugayları: Batı Şeria’yı ilhak etme kararı savaş ilanı sayılır

Kassam Tugayları: Batı Şeria’yı ilhak etme kararı savaş ilanı sayılır
Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, siyonist işgal rejiminin Batı Şeria ve Ürdün vadisini ilhak etme kararının, bir nevi savaş ilanı olacağını belirtti.

El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 25 Haziran 2006'da gerçekleştirilen ve siyonist işgalci Şalit'in esir alınmasını sağlayan "El-Vehm El-Mutebeddid" adlı operasyonun yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, El-Vehm El-Mutebeddid operasyonunun 16. yıldönümünün, işgalci siyonistlerin ilhak planının gölgesinde geçtiğini söyledi.

Ebu Ubeyde, işgalcileri, tarihi Filistin toprağının her santiminden çıkaracak direnişin varlığının devam ettiğini vurguladı.

"Bu tarihte, izzet ve zaferin günü yaşandı"

El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, "Ey Filistin halkının evlatları! Ey hür esirlerimiz! 25 Haziran 2006'da Filistin direnişinin uyguladığı 'El-Vehm El-Mutebeddid' adlı operasyonun yıldönümünü idrak etmiş bulunuyoruz. Bu tarihte, izzet ve zaferin günü yaşandı. Filistin halkı ve direniş tarihi için çok önemli bir dönemecin yaşandığı bir gündü. Allah (Azze ve Celle) bu günü ve bu operasyonu, Filistin hayalinin bir sembolü olmasını takdir etti." ifadelerini kullandı.

"Bu operasyon, 2011 de 'Özgürlere Vefa Esir Takası'ının yolunu açtı"

"El-Vehm El-Mutebeddid" gününün önemine değinen Ebu Ubeyde şöyle konuştu:

"Bugünde esirler özgürleştirilerek işgalcilere boyun eğdirildi ve direnişin iradesinin gücü gösterilmiş oldu. Bu operasyon, 2011 de 'Özgürlere Vefa Esir Takası'ının yolunu da açmış oldu. Bu operasyon, siyonist rejimi, kahraman esirlerimizden birçoğunu serbest bırakmaya zorladı."

"Bugünü, kahraman esirlerimizin başını çekmediği hiçbir anlaşmanın ilerleme kaydedemeyeceğini hatırlatmak için anıyoruz"

Bu operasyonun yıldönümünü, Filistin halkının ve Filistin davasının yaşadığı zorlu bir sürecin gölgesinde andıklarını anımsatan Ebu Ubeyde, "Bugünü, kahraman esirlerimize; işgalcilerle yeni bir esir takası başarısının önceliklerimizin en başında olduğunun sözünü vermek için anıyoruz. Bugünü, siyonist işgalcilere; kahraman esirlerin başını çekmediği hiçbir anlaşmanın ilerleme kaydedemeyeceğini hatırlatmak için anıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsteseler de istemeseler de işgalcilere bedel ödetileceğini kaydeden Ebu Ubeyde, işgal rejimine şu mesajı verdi:

"İşgalcilerin elebaşı bilsin ki, 'Özgürlere Vefa Esir Takası'nda bozguna uğratılan işgal rejimi, Allah'ın izniyle yeni bir esir takasında daha çok bozguna uğratılacak. Aksi takdirde bu bedelden daha az bir şeyle kendimizi herhangi bir görüşmeyle yormayacağız."

"Bu süreçte düşman, Filistin topraklarında en aleni hırsızlık projesinin ilanına hazırlanıyor"

Filistin'in kahraman direnişçi evlatlarına da seslenen Ebu Ubeyde, "Ey her yerde bulunan vatan evlatları! Bu yıl, 'El-Vehm El-Mutebeddid' adlı operasyonun yıldönümü, çok tehlikeli bir süreçte idrak ediliyor. Bu süreçte düşman, Filistin topraklarında en aleni hırsızlık projesinin ilanına hazırlanıyor. Bu da Batı Şeria ve Filistin vadilerinin sözde ilhakı projesidir." diye konuştu.

"Direniş hareketinin varlık sebebi, işgalcileri Filistin topraklarının her karışından söküp atmaktır"

Direniş hareketinin varlık sebebinin, işgalcileri, Filistin topraklarının her karışından söküp atmak olduğunun altını çizen Ebu Ubeyde, ilhak planı ve işgal projesi karşısında çok konuşmayacaklarını, çokça açıklama yapmayacaklarını, ancak işgalciler ve onların arkasında duranların çok iyi anlayacakları bir direnişle karşılık vereceklerini söyledi.

Sözde ilhak kararının, direniş hareketi tarafından Filistin halkına açılmış bir savaşın ilanı olarak algılandığını belirten Ebu Ubeyde son olarak şöyle konuştu:

"Şüphesiz ki direniş, bu savaşta halkımızın toprağını ve mukaddesatını savunmada güvenilir ve vefakâr bir koruyucu olacaktır. Düşmanın bu günahkâr tutumundan dolayı pişmanlıktan parmaklarını ısırmasını sağlayacağız."

Ebu Ubeyde, Şuara Suresi 227'nci ayetinde geçen "Zulmedenler, nasıl bir inkılâba uğrayıp sarsılıp devrileceklerini yakında bileceklerdir." Kur'anî hakikati okuyarak açıklamasına son verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55