,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Kasımi: ABD İran'daki protestoları fırsatçı bir şekilde destekliyor

Kasımi: ABD İran'daki protestoları fırsatçı bir şekilde destekliyor
​İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kasımi, "İran halkı, isteklerini dile getirmek için kentlerde yapılan toplantıları Amerikan yöneticilerinin fırsatçı bir şekilde desteklemelerini Amerikan hükümetinin riya ve hilesi olarak görmektedir." dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İran'ın bazı şehirlerinden son iki gündür devam eden protesto gösterilerine ilişkin açıklama yaptı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'da yer alan habere göre, Behram Kasımi, İran Anayasasının kanuni yollardan dile getirilen demokratik istekleri desteklediğini söyledi.

Kasımi yaptığı açıklamada İran’da demokratik isteklerin kanunlar çerçevesinde istenmesi ve talep edilmesinin mümkün olduğunu belirterek, Amerikan yetkililerinin son 70 yılda İran’da darbe, eski rejimin desteklenmesi, zoraki savaş döneminde Saddam Hüseyin’in desteklenmesi gibi cinayetlerini hatırlatarak, "Amerikan yetkilileri büyük ve bilge İran milleti için fikir belirtecek durumda değiller." dedi.

Kasımi, "İran halkı, son günlerde bazı medeni isteklerini dile getirmek için kentlerde yapılan toplantıları Amerikan yöneticilerinin fırsatçı bir şekilde desteklemelerini Amerikan hükümetinin riya ve hilesi olarak görmektedir." ifadelerini kullandı.

İran halkının Amerikan yetkilileri ve Cumhurbaşkanının ucuz söylemlerine bir değer vermediğini ifade eden Kasımi, İran halkının ülkenin en büyük ilerleme ve güvenliğinin güvencesi olduğunu söyledi.

İran halkının seçimlere geniş katılımını hatırlatan Kasımi, halkın bu katılımı ve ülkenin kaderini belirlemedeki faal varlıklarının ve kurumlarla ilgili eleştirel yaklaşımlarının ülkenin ve İslam devriminin ilerlemesinin sebepleri olduğunu belirtti.

Halkın her zaman meydanlarda olmasının ülke ve halkın kötülüğünü isteyenler karşısında direnişin en önemli sebepleri olduğunu ifade eden Kasımi, Trump hükümetinin İran’ın kötülüğünü isteyenlerin başında geldiğini ispatladığını söyledi.

Kasımi, İran halkının Trump’ın Filistin ile ilgili sergilediği tutumu, İran halkının Amerika’ya girişini yasaklamasını ve o ülkedeki bazı İranlıları tutuklamasını unutmadıklarını ve hatırladıklarını söyledi.

Bazı gruplar protesto gösterileri düzenledi

İran'da bazı kentlerde son iki gündür "hayat pahalılığı"nı protesto amacıyla bazı gruplar gösteriler düzenlemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da devam eden protestolara ilişkin, "İran yönetimi, kendini ifade hakkı da dahil kendi halkının haklarına saygı göstermelidir." şeklinde ifadeler sarf etmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün İran dini lideri Seyyid Ali Hamaney'e bağlı gruplar, birçok kentte "hayat pahalılığı"nı protesto edenlere, karşı gösteriler düzenledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55