,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Kartal'a Rodallega kancası

Kartal'a Rodallega kancası
Spor Toto Süper Lig 30. hafta maçında Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Beşiktaş deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yolunda darbe yedi.

Bu sonucun ardından ligde lider Beşiktaş 70 puana, 6. sıradaki Akhisar Belediyespor da 44 puana yükseldi. Ligin 31. haftasında Beşiktaş sahasında Kayserispor'u ağırlayacak, Akhisar Belediyespor ise deplasmanda Medicana Sivasspor'a konuk olacak.

İLK YARI

4. dakikada ceza alanı önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın şutunda, top üstten auta gitti.
15. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan Oğuzhan Özyakup'tan topu alan İsmail Köybaşı'nın ceza alanına yaptığı ortada penaltı noktası yakınında topla buluşan Gomez'in vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
34. dakikada Sosa'nın ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, top üstten dışarı çıktı.
36. dakikada sağ kanattan Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta müsait durumdaki Marcelo'nun vuramadığı topa Gomez de dokunamayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.
45. dakikada Douglao'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde oluşan karambolde Beşiktaşlı savunma oyuncuları topu uzaklaştıramadı. Merter Yüce'nin kafayla ceza alanı içine doğru gönderdiği topa Delgado'nun elle müdahalesi üzerine hakem Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi. 45+1. dakikada atışı kullanan Rodallega'nın vuruşunda, kaleci Tolga Zengin'den dönen topu iyi takip Kolombiyalı futbolcu meşin yuvarlağa bir kez daha vurarak, beraberlik golünü kaydetti: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

İKİNCİ YARI

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 3 - BEŞİKTAŞ: 3

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Cüneyt Çakır, Mehmet Cem Satman, Alpaslan Dedeş

Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Tolga Ünlü, Douglao, Caner Osmanpaşa, Orhan Taşdelen, Sami, Custodio, Merter Yüce, Grbic, Nguemo, Rodallega
Teknik Direktör: Cihat Arslan

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Gomez
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Dk. 45+1, 54 ve 78 Hugo Rodallega (Akhisar Belediyespor); Dk. 15 Mario Gomez, Dk. 47 Olcay Şahan, Dk. 90 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 90+4 Caner Osmanpaşa (Akhisar Belediyespor)
Sarı Kartlar: Dk. 35 Caner Osmanpaşa, Dk. 46 Custodio Castro (Akhisar Belediyespor)
Kaçan Penaltı: Dk. 45+1 Hugo Rodallega (Akhisar Belediyespor)

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş'ten 2 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta maçında Akhisar Belediyespor'a konuk olan lider Beşiktaş'ta teknik direktörü Şenol Güneş, geçen haftaki Medicana Sivasspor maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Medicana Sivasspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Andreas Beck'in yerine Akhisar Belediyespor karşısında savunmanın sağında Serdar Kurtuluş'a şans verirken, geçen hafta cezası nedeniyle forma giymeyen Ricardo Quaresma'yı da Kerim Frei'ın yerine görevlendirdi.

Tolga Zengin'in 100. resmi maçı

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, siyah-beyazlı formayla 100. resmi maçına Akhisar Belediyespor karşısında çıktı. Beşiktaş'ta üçüncü sezonunu geçiren Tolga Zengin, siyah-beyazlı formayla daha önce 77'isi Süper Lig, 5'i Türkiye Kupası ve 17'si Avrupa'da olmak üzere 99 maçta görev yaptı.

Douglao sahalara döndü

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, geçen hafta kazandıkları Bursaspor maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Bruno'nun yerine Grbic'e şans veren Arslan, sakatlıktan kurtulan Douglao'yu da İsmail Konuk'un yerine oynattı. Akhisar Belediyespor'da 2 Mart'ta Galatasaray'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında sakatlanan ve o tarihten beri takımdan uzak kalan savunma oyuncusu Douglao, ligde 6 maç sonra forma şansı buldu.

Taraftarlardan yoğun ilgi

Takımlarını yalnız bırakmayan Beşiktaşlı taraftarlar müsabakayı kendilerine ayrılan Gediz kale arkası ve Akigo maraton tribünleri dışında Spil kale arkasından da takip etti. Akhisar Belediyespor taraftarlarına ayrılan Spil kale arkasına Beşiktaşlıların da girmesi nedeniyle bu taraftarlar ayrı bir bölüme alındı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel da takip ettiği müsabakayı AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da izledi. Akhisar Belediyespor takımı sahaya Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin "Çok ilaç değil, doğru ilaç, bilinçsiz antibiyotik kullanma" yazılı pankartıyla çıktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55