,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Karitani: "Türkiye Kudüs’ü ayırmak istemiyor ama baskılardan dolayı olaya kademeli yaklaşıyor"

Karitani: "Türkiye Kudüs’ü ayırmak istemiyor ama baskılardan dolayı olaya kademeli yaklaşıyor"
ABD Başkanı Trump ve İİT Olağanüstü Zirvesi'nde alınan kararları değerlendiren Erbil Runaki Vakfı Başkanı Dr. İdris Karitani, "Türkiye, Kudüs’ü ayırmak istemiyor ama şu an uluslararası baskılardan dolayı bu olaya kademeli olarak yaklaşıyor." dedi.

​İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde alınan kararları değerlendiren Erbil Runaki Vakfı Başkanı Dr. İdris Karitani, "Türkiye, Kudüs’ü ayırmak istemiyor ama şu an uluslararası baskılardan dolayı bu olaya kademeli olarak yaklaşıyor." dedi.

Amerika’nın kararının inançlara yapılmış bir saldırı olduğunu altını çizen Karitani, Kudüs'ün bütün peygamberlerin mekânı olduğunu belirtti.

Mirac hadisesinin Kudüs'te yaşandığını hatırlatan Karitani, "Kudüs’ün statüsü konusunda Yahudilerin hiçbir hakkı yoktur çünkü Allah-u Teâlâ Hz. Muhammed'i bütün dinlerin tamamlayıcısı olarak göndermiştir. Alınan bu karar Theodor Herzl'dan ilham alınmış bir karardır. Çünkü Yahudileri Filistin’e bela eden Herzl'dır. Herzl, dünyayı yönetebilmek için birkaç tane Yahudi devleti kurmak istedi. Kendi emellerini gerçekleştirebilmek için merkezi bir yer olarak Kudüs’ü seçti." dedi.

"Kudüs İslam’ındır ve Müslümanların toprağıdır"

Ne Trump ne siyonizmin kurucusu ne de Balfour Deklarasyonu'nun sahibi İngiltere’nin Kudüs’ü israilin başkenti olarak tanıma yetkilerinin olmadığını vurgulayan Karitani, şöyle konuştu: "Kudüs İslam’ındır ve Müslümanların toprağıdır. Kudüs şimdiye kadar 4 merhaleden geçti. Birinci aşama Kudüs’ün Hz. İbrahim tarafından imar edilmesidir. İkinci aşama Kudüs’ün Hz. Ömer tarafından fethedilmesi. Üçüncü aşama Kudüs’ün Selahaddin’i Eyyubi tarafından fethedilmesi. Dördüncü merhale Kudüs’ün Sultan Abdülhamit tarafından fethedilmesidir. Bir defasında Herzl, bir hahamı Sultan Abdülhamid’in yanına göndermiş ve onunla sultana bir hediye göndermiş. Gönderdiği hediyenin içinde yüklü miktarda altın vardı. Sultan Abdülhamit hahama dedi ki: Eğer bana dünyalar dolusu altınlarla bile gelseniz ben sizinle ittifak etmem çünkü Kudüs benim malım değil ümmetin malıdır. Kudüs İslam’ın kutsalıdır. Kudüs kanla alındı ancak kanla verilir."

"Kudüs birdir ve bir bütündür; asla ayrılmayacaktır"

İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde alınan kararlardan, "Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir" maddesine işaret eden Karitani,  "Şu an İslam âlemi içerisinde konuşabilecek tek güç Türkiye'dir. Türkiye Müslümanlar için endişelidir; Kudüs için konferanslar düzenliyor. Bundan dolayı Türkiye Uluslararası baskı altındadır. Benim gördüğüm Türkiye Kudüs’ü ayırmak istemiyor ama şu an uluslararası baskılardan dolayı bu olaya kademeli olarak yaklaşıyor. Alınan bu karar Türkiye’nin almış olduğu bir karar değildir alınan karar Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın istemiş olduğu bir karardır. Alınan bu karar sözde bir karardır. Ama Allah'ın izniyle biz Müslümanlar asla Kudüs'ü ayırmayacağız. Kudüs birdir ve bir bütündür; asla ayrılmayacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55