,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

“Kardeşliğimizi ancak O’nun şahsi maneviyesiyle sağlayabiliriz”

“Kardeşliğimizi ancak O’nun şahsi maneviyesiyle sağlayabiliriz”
Adana'da Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştiği Kutlu Doğum etkinliğinde, İslam ümmetinin içine düştüğü ihtilafların ancak Hz Muhammed' (sav) tabi olmakla çözülebileceği ifade edildi.

Hz.Muhammed'in (SAV) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Adana İstasyon Meydanında düzenlenen etkinliğe onbinlerce Peygamber Sevdalısı halk katıldı. “Vahdet ve Kardeşlik Önderi Hz Muhammed” konulu etkinlikte, İslam ümmetinin içine düştüğü ihtilafların ancak Hz Muhammed (SAV)’e tabi olmakla çözülebileceğine vurgu yapıldı.

Sunuculuğunu Adana Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin’in yaptığı etkinlik, Veysi Sonkaya hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Peygamber Sevdalıları sanatçılarından; Bilal Dalkılıç ve Emrah Karabulut’un seslendirdiği ezgilerle devam programda küçük kız çocukları, kardeşlikle ilgili hadisler okudu.

“Ümmetin içerisine düştüğü buhranların reçetesi Hz. Peygambere tabi olmaktan geçer”

Programda bir selamlama konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Sözcüsü İsa Emre, ümmetin içerisine düştüğü buhran ve çatışmaların reçetesinin; ihtilafları bir kenara bırakıp Hz Peygambere tabi olmaktan geçtiğine dikkat çekti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmed Göktaş da vahdet ve kardeşliğin önemine değindi. Peygamber Sevdalıları Platformunun bu seneki Kutlu Doğum temasının “Vahdet ve Kardeşlik Önderi Hz.Muhammed” olduğunun altını çizen Göktaş, ümmetin vahdet ve kardeşliği için O’na her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Müslümanların Hz.Muhammed (SAV)’e karşı bazı görevleri olduğunu dile getiren Göktaş, “Müslümanlar olarak birinci görevimiz O’na iman etmektir. Daha sonra O’na itaat etmektir, O’nu sevmektir. Ama bir başka görevimiz daha var. Allahu teala bize Araf suresi 157’inci ayetinde, O’na iman edenler, bir de O’nun davasını destekleyenler, O’na yardımcı olanlar, O’nun aziz davasına el atanlar, ben de seninle beraberim diyenler var ya işte onlar felaha, kurtuluşa ermişlerdir, diye hatırlatıyor. Allah resulü sadece kendisine iman etmeye çağırmıyordu bununla birlikte davasına destek olmaya davet ediyordu.”diye konuştu.

Hz.Muhammed’in her açıdan örnek alınması gerektiğini ifade eden Göktaş, “Bizim Peygamberimiz bütün alemlere rahmet olarak gönderildi. Ama efendimizin alemlere rahmet olarak gönderilişi, bir rüzgar gibi, bir koku gibi mucizevi şekilde yayılmayacak, sen, ben göstereceğiz. Allah resulünün rahmetini; evimize, sınıfımıza, işyerimize, sokağımıza, çarşımıza taşıyacağız,insanlara ulaştıracağız. O’nun ümmeti olarak bizler, yeryüzüne rahmet dağıtacağız.”dedi.

“Kardeşliğimizi ancak O’nun şahsi maneviyesiyle sağlayabiliriz”

Peygamber efendimizin şahsi manevisini  üzmemek için ihtilaflardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Göktaş, “Bundan dolayı biz bu sene vahdet ve kardeşlik konusunu anlatacağız. Peygamberimizin etrafında vahdet diyoruz. Çünkü bizim birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi ancak O’nun şahsi maneviyesi sağlayabilir. Eğer peygamberi ortaya çıkarmazsak, O’nun etrafında toplanmazsak inanın hiçbir  şekilde vahdeti tahsis edemeyiz .”ifadelerini kullandı.

“Selahaddin Eyyübi mevlid etkinlikleri ile vahdeti tesis etti”

Vahdet konusunda yaşanan tecrübeleri de aktran Göktaş, “Selahaddin Eyyubi vahdet konusunda ne yaptı biliyor musunuz? Tarihi bir daha okuyun. İslam alemi parça parça olmuştu, binlerce kilometre uzaktan Haçlılar, gelip Kudüs’ü işgal etmişti. Müslümanları kılıçtan geçirmişti. Buna karşı Müslümanlar hiçbir şey yapamıyorlardı. Ümmetin bölük pörçük olduğu bu dönemde Selahaddin Eyyübi çıktı ortaya. Ve dedi ki: ‘Mevlid, mevlid etkinlikleri yapacağız’ Aynı bizim yaptığımız gibi mevlid etkinlikleri icra ederek Hz Peygamberin davasını insanlara anlattı. Köyleri, kasabaları, şehirleri mevlid etkinliği etrafında yani Hz Muhammed (SAV) etrafında topladı. Onun için biz de Peygamber de Peygamber diyoruz, Muhammed (SAV) diyoruz. Başka bir şey de demiyoruz.”şeklinde konuştu.

Göktaş, ümmeti parçalayan kabilecilik ve mezhepçilik tehlikelerine de dikkat çekerek La ilahe illallah diyen herkesin Müslüman olduğunu ancak bu bakış açısıyla tefrikalardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından sahneye gelen Peygamber Sevdalıları Mevlit Grubu, defler eşliğinde Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şeriflerden bölümler okudu. Mevlid-i Şerif okunurken hep bir ağızdan getirilen salâvatlar, etkinliğe ayrı bir güzellik kattı.

Programın sonunda Peygamber Sevdalılarının Adana'da başlattığı salâvat kampanyasında çekilen salâvat sayısının bir milyar 200 bine ulaştığı ayrıca on binlerce İhlas, Ayet-el Kürsi, Tebareke, Amme ve Yasin dualarının okunduğu açıklandı.

Adana’nın tüm sıcağına rağmen etkinliği son anına kadar takip eden on binlerce Adanalı, programın sonunda salâvatlar eşliğinde meydandan ayrıldı. (İLKHA)

“kardesligimizi-ancak-o’nun-sahsi-maneviyesiyle-saglayabiliriz”-008.jpg

“kardesligimizi-ancak-o’nun-sahsi-maneviyesiyle-saglayabiliriz”-009.jpg

“kardesligimizi-ancak-o’nun-sahsi-maneviyesiyle-saglayabiliriz”-010.jpg

“kardesligimizi-ancak-o’nun-sahsi-maneviyesiyle-saglayabiliriz”-011.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55