,
  • BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

"Kardeşi kardeşe düşürdüler bizleri köle etmeye çalıştılar"

"Kardeşi kardeşe düşürdüler bizleri köle etmeye çalıştılar"
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silvan ilçesinde halka hitap etti.

16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelen İçişleri Bakın Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada muhalefete eleştirilerde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, "Üzerimize oyunlar oynadılar, bizi fakirleştirmek ve birbirimize düşürmek için. Birbirine pusu kurdurup öldürttüler çocuklarımızı. Gün oldu, bizi sağcı-solcu diye ayırdılar, gün oldu köylü-şehirli diye ayırdılar. Kardeşi kardeşe düşürdüler, bizleri köle etmeye çalıştılar." dedi.

"Gün geldi ezanımızı kısarak, gün geldi çocuklarımızın Kur'an kursuna gitmesini yasaklamakla terbiye etmeye çalıştılar." diyen Soylu, "Gün geldi gezi olayları ve 6-7 Ekim olaylarını yaptılar. Tanklarla uçaklarla bu milleti öldürmeye çalıştılar. Dünyanın en önemli enerji kaynağını, en genç nüfusa sahip ülkeyi yönetmek istediler. Bereketli topraklarımızı yönetmek istediler. Bunu bir millete yaptılar." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, "Bizim birbirimizden şüphe etmemize yol açtılar. Onlar Ahmedi Hane'yi, Karacaoğlanı, Hoca Ahmet Yesevi'yi, Mevlana ve Yunus Emre'yi ve Hacı Bayram Veli'yi bilmiyorlar. Biz Avrupa medeniyetine benzemeyiz. Kelle hesabı yapmayız. Ayakta durmamızın sebebi bu büyük anlayıştır. Bizim medeniyetimiz ezandır, bayramlarımızdır, taziyelerimizdir ve kültürümüzdür." ifadelerini kullandı.

Kız çocuklarının bir daha dağa götürülmesi halinde İçişleri Bakanlığının kendisine haram olduğunu söyleyen Soylu, "Hangisi Allah-u Ekber'i biliyor, hangisi inancı biliyor. Kandil'de ne yaptıklarını bilmiyor muyum? İçişleri bakanıyım. Uyuşturucu ticareti ve insan ticareti üzerinden terörü yapıyorlar. Ben iç işleri bakanıyım söylüyorum.  Küçük kız çocuklarını annesinin yanından alıp dağa kaldırıyorlar. Eğer bu kız çocuklarımız bir daha dağa götürülürse bana İçişleri Bakanlığı haram olsun." diye konuştu.

Silvan Barajı'nın yüzde 70'inin tamamlandığını söyleyen Bakan Soylu, "GAP'tan sonraki en büyük projedir. 300 bin kişiye iş sağlanacak. Millet iş bulursa onları istismar edemezler. Engel olmak istedikleri budur. Diyarbakır'da 37 bin insanımız iş bulacak." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55