,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C

​ Karanlık dünyalarını Kur'an'ın nuruyla aydınlatıyorlar

​ Karanlık dünyalarını Kur'an'ın nuruyla aydınlatıyorlar
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” temasıyla, Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursuna katılan görme engelliler, karanlık dünyalarını gönül gözüyle öğrendikleri Kur'an’ın nuruyla aydınlatıyorlar.

​Gaziantep’te görme engellilere yönelik açılan yaz Kur’an kursuna katılan görme engelliler, karanlık dünyalarını gönül gözüyle öğrendikleri Kur'an’ın nuruyla aydınlatıyorlar.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” temasıyla, Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursları, Gaziantep’te de büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Yaz Kur’an kursları kapsamında Gaziantep İl Müftülüğü tarafından başlatılan kurslarda görme engelli öğrencilere de Kur’an-ı Kerim dersleri verilmeye başlandı. İl Müftülüğü tarafından müftülük binasında açılan yaz Kur'an kursuna katılan görme engelli kız öğrenciler, Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim eğitimi alıyorlar.

Gaziantep genelinde açılan ve her yaştan kursiyerlerin kabul edildiği kurslara katılan görme engelliler, Braille alfabesiyle hazırlanan eğitim materyalleriyle Kur'an-ı Kerim'i parmaklarıyla öğreniyor. Kur'an-ı Kerim'le tanışmanın manevi hazzını yaşayan görme engelliler, gönül gözleriyle Kur'an-ı öğrenmenin mutluluğunu yaşarken, azimleriyle de herkese örnek oluyorlar.

Karanlık dünyalarını Kur’an-ı Kerim’in nuru ile aydınlatan görme engelliler, görme engelli olmalarına rağmen parmaklarındaki dokunma hissiyle ilahi mesajı okuyabilmenin sevincini yaşıyor. Parmaklardan gönüllere giden yolla Kur’an-ı Kerim okuyan görme engellilerin azmi ise görenleri imrendiriyor.

Görme engelliler için açılan yaz Kur’an kursu ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, hayat kitabımız olan Kur’an Kerim’den hiç kimsenin mahrum kalmaması için yaz Kur’an kursları kapsamında görme engellilere de Kur’an-ı Kerim eğitimi verdiklerini söyledi.

Çelik, Kur’an-ı Kerimi okumaya ve anlamaya hiçbir engelin olmadığının en güzel örneğinin bu kursta eğitim gören 13 görme engelli öğrencinin gösterdiğini belirtti.

Yaz Kur’an kurlarının bütün güzelliğiyle devam ettiğine dikkat çeken Çelik, Gazianteplilere yaz Kur’an kurslarına gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Çelik, camilere ve Kur’an kurslarına gelen çocukların, kendilerinin gözbebeği ve geleceği olduğunu vurguladı.

Camilerin yanı sıra Kur’an kurslarında da Kur’an eğitimi verildiğini belirten Çelik, “Kur’an kurslarına ve camilere gelen çocuklara değerler dünyamızdan bir şeyler öğretmek, manevi dünyalarına güzellikler aktarmak için çabalıyoruz.” dedi.

Yaz kursları kapsamında avantajlı ve dezavantajlı şeklinde bir problemlerinin olmadığını, İl Müftülüğü olarak dezavantajlı gruplara yönelik birçok hizmetlerinin bulunduğunu aktaran Çelik, 3 yıldır da engeli fark etmeksizin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyen herkese yönelik kurs açtıklarını söyledi.

“Engellilerin dini eğitimleri için çabalıyoruz”

Görme ve işitme engellilerin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri, dini eğitimlerini alabilmeleri için müftülük bünyesinde din görevlilerine eğitim verdiklerini anımsatan Çelik, “Gaziantep İl Müftülüğü olarak, bu konuda gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Gönüllü erkek ve kadın hocalarımızda açtığımız kurslara geldiler. Görme engelliler için Braille alfabesi, işitme engelliler için de işaret dili kursu açtık. Bugün itibariyle de 13-14 hoca hanım ve imam kardeşimiz bu dillerden sertifika aldılar. Hemen faaliyete geçtik ve geçen sene Hoşgör Kur’an kursumuzda görme engelliler için temel hafızlık sınıfı açtık. Bu kursta 5 öğrencimiz hafızlığa devam ediyor. Bu hafızlarımızın sayısını artırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Engel insanın kalbindedir”

İşitme engellilere yönelik de Kur’an kursları açtıklarını anımsatan Çelik, “Şu anda 4 camimizde de hoca hanım kardeşlerimizle birlikte işitime engelliler için işaret dili Kur’an kursu açtık. Biz, herkese bir fırsat eşitliği sağlamak istiyoruz. Zaten öğrenmede, erdemde ve ibadette ‘engel’ tanımıyoruz. Engelsiz cami ve Kur’an kurslarımızı açıyoruz. Engel insanın gönlündedir, kalbindedir. Bizde zaten bu kurslarla kalbe ve gönüle hitap etmeye çalışıyoruz. Kalp ve gönüldeki engellerin kalkması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaz Kur’an kurslarının 9 Ağustos’a kadar devam edeceğini ifade eden Çelik, “8 hafta sürecek olan yaz Kur’an kursları kapsamında müftülüğümüzde de bir kurs açmak istedik. Bu sınıfımızı 13 öğrencimizle açtık. Bu kursa gelmek isteyen herkese kapılarımız açık. Ben, hem anne ve babalara hem de hocamıza teşekkür ediyorum. Çünkü bu hizmetler emek ve gönül verilmesi gereken hizmetlerdir. İnşallah yaz kursumuzun çocuklarımız için hayırlı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Kursta Kur'an-ı Kerim eğitimi alan görme engelli öğrenciler ise Kur'an okumayı öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ve Kur’an-ı Kerim öğrenmek için hiçbir engelin olmadığının altını çizdiler.

“Kur’an-ı Kerim’i açtığımızda içimize bir ferahlık ve mutluluk geliyor”

Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için hiçbir engel tanımadıklarını belirten öğrencilerden Hamide Akçın, şöyle konuştu:

“Kur’an-ı Kerim Allah’ın bizlere gönderdiği kitaptır. Kur’an-ı Kerim vesilesiyle nasıl bir hayat yaşamalı ve ne yapmalıyız, bu tür bilgileri öğreniyoruz. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek mecburidir. Ben zaten okulda da Kur’an-ı Kerim öğrenmiştim. Bu kursa Kur’an-ı Kerim’i ve tecvidi geliştirmek için geliyorum. Kur’an-ı Kerim elbette ki sevilir. Tüm Müslümanların kesinlikle Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesi gerekiyor. Çünkü Kur’an-ı Kerim bizim ne yapıp ve yapmamamız gerektiğini söylüyor. Bizim kötü davranışlardan uzak durmamızı, hep iyiliğe yönelmemizi emrediyor. Kalbimizi kötülüklerden arındırmamız lazım. Kur’an-ı Kerim’i açtığımızda içimize bir ferahlık ve mutluluk geliyor.”

“Kur’an-ı Kerim okumayı seviyorum”

Kur'an- Kerim okumanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Ayşenur Bozyılan da “Kur’an-ı Kerim okumasını biliyorum. Ama biraz daha geliştirmek için kursa geldim. Sonuçta Kur’an Rabbimizin bize gönderdiği bir kitaptır. Herkes için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek iyi olur. Peygamber Efendimiz ‘Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir.’ buyuruyor.  Ben de bu hadise nail olmak için bu kursa geliyorum. Kur’an-ı Kerim okumayı seviyorum. Bu ortama da zaten insan alışıyor.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için bir engel yoktur”

Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için hiçbir engelin olmadığını belirten Hatice Caraf ise “Bu kurs bizim için çok iyi oldu. Herkese Kur’an-ı Kerim eğitiminin verilmesini istiyorum. Herkesin bu tür kurslara gelmesi lazım. Bu tür kurslar gerçekten çok güzeldir. Kur’an-ı Kerim herkesin gönlünü açıyor ve insan Kur’an-ı Kerim’i okudukça gönlü ferahlıyor. Bundan dolayı da herkesin Kur’an-ı Kerim’i okuması lazım. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için bir engel yoktur. Engelimizi bahane etmemiz lazım. Peygamberimizin de engelli sahabeleri vardı. Onlar engelli olmalarına rağmen Kur’an-ı Kerim’i okudular. Bundan dolayı bizimde Kur’an-ı Kerim’i okumamız lazım. Engelliyiz diye önümüze engel koymamız gerekmez.” diye konuştu.

Damla Gül Yıldız da Kur'an-ı Kerim okumayı çok sevdiğini ve bundan dolayı da kursa geldiğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55