,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2415.439
  • Dolar 32.5459
  • Euro 34.6957
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Karamollaoğlu: En temel ihtiyaçlar artık lüks oldu

Karamollaoğlu: En temel ihtiyaçlar artık lüks oldu
Partisinin genel merkezinde konuşan Temel Karamollaoğlu, Kadir Gecesi, Ramazan Bayramı, altılı zirve, konut fiyatları ve TÜİK verileri gibi gündemin öne çıkan konularını değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına başlamadan önce tüm Müslümanların Kadir Gecesini ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayram’ını tebrik eden Karamollaoğlu, "Ramazan ayının son günlerini idrak ediyor ve Rabbimizden bizleri bayram sabahının sevincine sağlık, huzur ve afiyetle eriştirmesini temenni ediyoruz." dedi.

Akaryakıt fiyatlarından dolayı bayram ziyaretlerinin zor olacağına ve kara yolunda gidip gelmesi gereken araçların, zamlar nedeniyle kaldırımlarda, otoparklarda yattığını belirten Karamollaoğlu, iktidarın buna çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Karamollaoğlu, "Aileler ve özellikle üniversite öğrencileri, bayram gelirken kara kara nasıl memleketine gideceğini düşünüyor; bilet fiyatları can yakıyor çünkü. Olağanüstü mucizelere gerek yok; işinizi düzgün yapın, doğru yolda dosdoğru gidin; sizden beklenen budur." dedi.  

"En temel ihtiyaçlar artık lüks oldu"

Vatandaşın son günlerde muzdarip olduğu konuların başında ev-araba fiyatları ve kiralarda yaşanan artışlar olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Parti çevresinin çıkarlarını, milletin çıkarlarının önüne koymuş bir yönetim anlayışı nedeniyle; insanımızın hayat kalitesi her geçen gün düşüyor. Sağlıklı beslenme, nitelikli eğitim, ulaşım ve hatta barınma gibi en temel ihtiyaçlar orta sınıf ve dar gelirli kesim için büyük bir lüks oldu. Giderek daha büyük bir sorun haline gelen ve önümüzdeki süreçte daha da fazla gündemimizi işgal edecek konut sorununa değinmeyi bu nedenle bir vazife olarak görüyorum. İktidarın 'Herkesin evi-arabası var' iddiasının aksine; ülkemizde konut sahipliği oranı 2014 yılından beri düzenli olarak düşüyor." ifadelerini kullandı.

"Konut fiyatları dünya genelinde yüzde 10, Türkiye'de ise yüzde 108 arttı"

Son olarak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle son iki yılda konut fiyatlarının daha hızlı arttığını vurgulayan Karamollaoğlu, "Her olumsuz istatistikte olduğu gibi, konut fiyatlarında da ülkemiz yine 'parmakla gösterilen ülkeler' arasında yer alıyor. Dünya çapında ev fiyatları 2021'de ortalama yüzde 10 civarında yükselirken; Türkiye'de bu artış yüzde 108 olarak gerçekleşti. Konut fiyatlarının bu kadar arttığı ülkemizde, vatandaşların konut bulamama sorununa rağmen; TÜİK verilerine göre ise 1 buçuk milyondan fazla boş konut bulunuyor. 2013 yılında bu sayı sadece 200 bin civarındaydı. Yeni konut için alınan kullanım izinleri ve inşaat için alınan ruhsat sayıları da dikkate alındığında; boş konut sayısı önümüzdeki yıl 2 milyona yaklaşacak. İşte bu tablo bize iktidarın konut ve yapı politikasının halkın çıkarlarına göre değil; rant çevrelerinin isteklerine göre şekillendiğinin en net göstergesidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55