,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Karabayır: ​"Camilere girmenin bir adabı ve üslubu vardır"

Karabayır: ​"Camilere girmenin bir adabı ve üslubu vardır"
Rehber TV'ye iade-i ziyarette bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, her yerin olduğu gibi camilere girmenin de bir adabı ve kuralı olduğunu söyledi.

​Rehber TV'yi ziyaret eden Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, cami adabına ilişkin, "Her yere olduğu gibi camilere girmenin de bir adabı ve üslubu vardır." dedi.

Karabayır'ı, Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Furkan ve beraberindeki heyet karşıladı. Birçok konuda karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, gündemde yer edinen cami adabına ilişkin de önemli uyarılarda bulunuldu.

Yapılan ziyaretten memnuiyetlerini dile getiren Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Furkan ise Karabayır'a, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Karabayır, "Diyarbakır'a atandığımda ilk ziyarete gelen kurumlarımızdan bir tanesi de Rehber TV yetkilileri arkadaşlarımız ve müdürlerimiz oldu. Ben de hususi bir zaman ayırarak ziyaret etme imkânı buldum. Kendileriyle Diyarbakır'ımızın birçok konusunu istişare etme fırsatı bulduk. İlgi ve alakalarından dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah hizmetlerini daim eylesin. Hakikaten Diyarbakır'ımızda çok ciddi bir hizmet yapıldığını görüyorum. Rehber TV'nin yaptığı etkinlik ve programların halkın teveccühünü gördüğüne, güncel ve etkin konular işlemeleri hasebiyle de çok ciddi hizmet yaptıklarına inanıyorum." dedi.    

Diyarbakır'da müftülük olarak yapmış oldukları hizmetleri paylaşma fırsatı bulduklarını belirten Karabayır, son zamanlarda gündeme gelen camilere giriş adabıyla da ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

yavuz-selim-karabayir-rehber-tv.jpg

"Her yere girmenin bir adabı ve üslubu vardır"

Vatandaşların, camilere girerken uyulması gereken adaba uymaları gerektiğini belirten Karabayır, her yere girmenin adabı ve üslubu olduğu gibi camiye girmenin de bir kuralının olduğunu kaydetti.

Karabayır, "Camilerimize girme adabıyla ilgili, özellikle Ulu Cami ve Hazreti Süleyman Camisi gibi tarihi camilerimizi ziyaret ederken, bu ziyaret esnasında adaba uygun giyinilmesi ve davranılması hususları gibi hassas konuları işlemiş olduk. Her yere girmenin bir adabı ve üslubu vardır. Biz, kimsenin giyimine, düşünce ve hayat tarzına karışmayız. Ancak bir okula, eve ve resmi bir daireye girerken bile bir adap olduğu gibi haliyle bir mabede girmenin de bir adap ve kuralı vardır. Dolayısıyla bizler Müslümanlar olarak bu tür tarihi camilerimizi ziyaret ettiğimizde, hem davranış biçimlerimize hem de konuşma ve giyim tarzımıza dikkat etmek durumundayız. Hucurat Suresi'nde Rabbimiz, bu tür adap ve edepleri öğretmek maksadıyla ayetler göndermiştir. Ayetlerin de bu tür yerlerde sesin dahi yükseltilmemesi hususunda uyarılarda bulunuyor. Vatandaşlarımızdan bu hususta duyarlı olmalarını, camileri ziyaret ederken dikkat etmelerini, eğer bu usul ve esaslara dikkat etmeyen varsa onları da güzellikle, kırmadan, incitmeden uyarmak gerekir." ifadelerini kullandı.

Mevlid-i Nebi etkinlikleri düzenlenecek   

Son olarak, kasım ayı içerisinde Mevlid-i Nebi etkinliklerin düzenleneceğini belirten Karabayır, "Bir de Mevlid-i Nebi Haftası yaklaşıyor. Ayın 17'sinde başlayacak olan bu haftada, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleriyle ilgili daha önce nisan ayında Kutlu Doğum Haftasında olan programlar, burada da bu hafta içerisinde yapılacak. Ve nasipse ayın 21'inde Diyanet İşleri Başkanımız Diyarbakır'da olacak. Diyarbakır'da, ayın 21'inde Çarşamba günü saat 13.00'da Belediye Kongre Salonu'nda bir programımız olacak. Halkımızı da şimdiden davet ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55