,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanıyor

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanıyor
Kar yağışı nedeniyle Türkiye'de çok sayıda noktada ulaşımda zorluklar yaşanıyor.

Yoğun kar yağışının yaşandığı Bingöl, Elazığ, Siirt, Adıyaman, Gaziantep, Konya ve Sivas'ta araçlar kapanan yollarda mahsur kaldı.

Bingöl'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Elazığ'a ulaşımı sağlayan karayolu kapandı. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Kar yağışı ve tipi yüzünden Bayburt-Erzurum Karayolu'nun Kop Dağı Geçidi ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri fırtına ve tipi nedeniyle kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmakta güçlük yaşadı.

Siirt’te kar yağışı nedeniyle Şirvan, Eruh, Pervari, Baykan ve Tillo’da onlarca köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri yol açma çalışmaları başlattı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kar ve tipi nedeniyle Diyarbakır yolu trafiğe kapandı. Yolda mahsur kalan ve içerisinde yaklaşık 20 kişinin olduğu yolcu minibüsü ile 4 otomobil AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler yolda mahsur kaldı. Besni-Gaziantep Karayolu kar temizleme çalışmaları bitene kadar ulaşıma kapatıldı.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Gaziantep'e gitmek isteyen sürücüler ilerlemekte zorluk yaşadı.

Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle şehirler arası karayolları, kamyon ve TIR trafiğine kapandı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Afyonkarahisar, Konya-Ankara, Konya-Isparta, Konya-Antalya, Konya-Adana ve Konya-Karaman karayolları, TIR ve kamyon trafiğine kapatıldı.

Sivas’ın Gürün ilçesinde köylerine giderken tipi nedeniyle mahsur kalan öğrenciler, İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ta kar yağışı özellikle kuzey ilçeler ve şehrin yüksek kesimlerinde etkili olurken, ulaşımda da aksamalar meydana geldi. Nurhak ilçesinin Umutlu bölgesinde, Ekinözü ilçesinin Alişar bölgesinde, merkez Onikişubat ilçesinin de Hacınoğlu bölgesinde toprak kayması ve heyelanlar yaşandı.

Ağrı ile Van arasındaki ulaşımı sağlayan Tendürek Geçidi'nde tipi nedeniyle mahsur kalan araçlar ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayolları ulaşıma kapandı.

Kar yağışı nedeniyle Tokat-Sivas ve Tokat-Niksar karayollarında ulaşımda aksamalar yaşandı.

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış yerini kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı yolları kapattı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55