,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Kar yağışı nedeniyle bir çok ilde eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle bir çok ilde eğitime ara verildi
Etkili olan kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle Sakarya, Çankırı, Nevşehir, Burdur, Uşak, Kocaeli, Eskişehir, Bilecik ve Mersin'de 30 Aralık Cuma günü (yarın) eğitime ara verildiği bildirildi

Etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sakarya, Çankırı, Nevşehir, Burdur, Uşak, Kocaeli, Eskişehir ve Bilecik’te 30 Aralık Cuma günü (yarın) okulların tatil edildiği bildirildi.

Sakarya

Sakarya Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan tüm okullar ile Taraklı ile Geyve ilçelerinde tüm okullar 30 Aralık Cuma günü (yarın) tatil edildiğini duyurdu.

Çankırı

Çankırı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden kar yağışı ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 30 Aralık Cuma günü (yarın) eğitime ara verildiği belirtildi.

Nevşehir

Nevşehir'de gece başlaması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

Nevşehir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada,  gece başlayıp Cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı dolayısıyla il merkezi ve tüm ilçelerde eğitim öğretime 30 Aralık Cuma günü (yarın) ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca İl genelindeki kamu kurum ile kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayıldığı ifade edildi. 

Öte yandan, oluşabilecek rüzgar ve fırtına nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Burdur

Burdur'un bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 30 Aralık Cuma günü (yarın) tatil edildi.

Burdur Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Altınyayla ve Çavdır ilçelerinin tamamında, Gölhisar ilçesinde ise İbecik, Elmalıyurt ile Yeşildere köylerinde taşımalı eğitime 30 Aralık Cuma günü ara verildiği belirtildi.

Uşak

Uşak'ta, etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliği’nden yapılan açıklamada,   mevcut hava şartları göz önünde tutularak, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı taşımalı eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 30 Aralık Cuma günü (yarın)ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamuda görevli hamile ve engellilerin de yarın idari izinli sayıldığı kaydedildi.

Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve il genelinde kar yağışı nedeniyle eğitime 30 Aralık Cuma günü (yarın)ara verildiği bildirildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki anaokulları, ilk, orta, lise ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 30 Aralık Cuma günü (yarın) ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personelin idari izinli sayıldığı ifade edildi.

Kocaeli Üniversitesinden (KOÜ) yapılan açıklamada da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tüm akademik birimlerde ikinci öğretime, yarın da tüm birimlerde birinci ve ikinci öğretime ara verildiği kaydedildi.

Tatil nedeniyle mazeret sınavlarına giremeyen öğrencilerin 2-10 Ocak tarihlerinde akademik birimlerce belirlenecek mazeret sınavı takviminde belirtilen gün ve saatte sınava gireceği belirtilerek, tatil süresince engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.

Eskişehir

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, önceki günden itibaren kentte etkili olan kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda  30 aralık Cuma günü (yarın) eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kent genelinde kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelli ve hamile personelin aynı gün idari izinli sayıldığı ifade edildi. 

Bilecik

Bilecik kent merkezi ve 5 ilçede kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Bilecik Valiliği’nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile Pazaryeri, Bozüyük, Sögüt, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde eğitime 30 Aralık Cuma günü (yarın) ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayıldığı belirtildi.

Mersin

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Tarsus, Erdemli ve Çamlıyayla ilçelerinde  ilk ve orta dereceli okullarda  30 aralık Cuma günü (yarın) eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kent genelinde kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelli ve hamile personelin aynı gün idari izinli sayıldığı ifade edildi.  (İLKHA)

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55