,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Kar nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi (GÜNCELLENİYOR)

Kar nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi (GÜNCELLENİYOR)
Etkili olan kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle Kahramanmaraş,Adıyaman,Malatya, Erzincan, Bingöl ve Sivas illeri ile ilçelerinde okullar tatil edildi.

​Etkili olan soğuk hava ve kar nedeniyle birçok ilde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Etkili olan kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte, pazartesi günü (yarın) okulların tatil olduğu il ve ilçeler.

Kahramanmaraş

Etkili olan kar nedeniyle Kahramanmaraş'ın 5 ilçesinde okullar tatil edildi. Kar nedeniyle Nurhak, Çağlayancerit, Afşin ve Ekinözü ilçelerinde ilk, orta ve liseler 31 Aralık pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildi.

Ayrıca merkez Onikişubat ilçesinin karın etkili olduğu Ilıca, Tekir, Döngele ve Dönüklü bölgelerinde de okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Adıyaman

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla (31 Aralık Pazartesi günü) yarın ilçe genelinde tatil kararı alınmıştır." dedi.

Malatya

Malatya'da da olumsuz hava şartları, kay ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi.

Yaklaşık 3 gündür etkili olan kar etkisini gittikçe artırdı. Malatya Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Malatya ili genelinde 31 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir."

Erzincan

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Bingöl

Bingöl'ün 2 ilçesinde devam eden kar yağışı nedeniyle okula bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, ise meteorolojik tahminler doğrultusunda, Yedisu ve Yayladere ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği ifade edildi. 

Sivas

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için il merkezi ve ilçelerinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi.

Ayrıca; hamileler, engelliler ve diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser ve başka kronik ağır hastalığı bulunan kamu personelinin de izinli sayılacağı ifade edildi.

Tunceli

Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 7 ilçesinde 31 Aralık günü eğitime bir gün ara verilirken, hamile ve engellilere idari izin verildi.

Tunceli kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, tedbir amaçlı okulların 1 gün süreyle eğiteme ara verildiği belirtilerek, açıklamada, şöyle ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın için yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olacağı öngörülmektedir. Bu çerçevede herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Tunceli genelinde kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; 31 Aralık 2018 Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir Kamuda görevli hamile çalışanlar ile engeli olan çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır." 

Bitlis

Bitlis Valiliği, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis il genelinde, 31 Aralık Pazartesi günü eğitime bir gün süre ile ara verildiğini açıkladı.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Elazığ

Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül, kar yağışının devam edeceğini bu nedenle il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini belitti.

Gül yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Beklendiğinden yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 31 Aralık Pazartesi günü Elazığ merkez ve ilçelerde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında Elazığ merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır."

Bayburt

Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, İl genelindeki tüm eğitim kurumlarında 31 Aralık günü eğitime bir gün ara verildiği, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağı ifade edildi. (İLKHA) 

Farklı illerden tatil haberleri geldikçe metin güncellenecek... 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55