,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2501.515
  • Dolar 32.4997
  • Euro 34.5525
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Kapıköy Gümrük Kapısı açıldı

Kapıköy Gümrük Kapısı açıldı
Van ve İran arasında yer alan Kapıköy Gümrük Kapısı açıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kapıköy Gümrük Kapısı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, yaklaşan Nevruz Bayramı'nın bereket ve huzur getirmesi dileğinde bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye-İran kara hudut kapılarından geçen yıl yaklaşık 2 milyon kişinin geçtiğini belirterek, "Bu rakamlar modernizasyonu tamamlanan Kapıköy Gümrük Kapısı ile daha da artacak." dedi.

Van ve İran arasında yer alan Kapıköy Gümrük Kapısı açıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kapıköy Gümrük Kapısı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, yaklaşan Nevruz Bayramı'nın bereket ve huzur getirmesi dileğinde bulundu.

Türkiye'nin hudut komşusu İran ile dostane ilişkilerinin her alanda devam ettirildiğini ve kara hudut kapılarının modernizasyonuna son dönemde hız verdiklerini vurgulayan Pekcan, "Esendere Gümrük Kapısı'nın modernizasyonunu 2017'de tamamladık. Bugün Kapıköy Gümrük Kapısı'nı açıyoruz. En kısa sürede Gürbulak Gümrük Kapısı'nda da modernizasyon sürecine başlayıp, projeyi nihayete erdireceğiz. Her 3 hudut kapımızda da modernizasyon sürecini başarılı şekilde tamamlayarak, gümrük işlemlerimizi daha güvenli, kolay ve ucuz olarak yürüteceğiz." dedi.

"Türkiye-İran iş birliği bölge için önemli"

Pekcan, İran ile yapacakları ortak projelerle iş birliği mekanizmalarını daha da geliştirerek bölgedeki istikrarı sağlamlaştırmayı amaçladıklarını belirterek, iki ülke arasında gümrük ve ticaret konularındaki iş birliğinin tüm bölge için olumlu sonuçlar vereceğini ifade etti.

Türkiye-İran kara hudut kapılarından geçen yıl yaklaşık 2 milyon kişinin geçtiğini aktaran Pekcan, "Bu rakamlar, özellikle modernizasyonu tamamlanan Kapıköy Gümrük Kapımız ile daha da artacak. Bu aynı zamanda turizm gelirlerinin artması demek. Van ticaretin çok canlı olduğu bir şehrimiz. Cumhurbaşkanlarımızın koyduğu 30 milyar dolar ticaret hedefine ulaşılması için öncelikle Razi Kara Hudut Kapısı'nın ve Razi-Hoy yolunun İran tarafından modernizasyonunun tamamlanması lazım, bunu hızlandırmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Hoy Valisi Mohammed Abedi de İran ile Türkiye sınır kapılarının dostluk ve yardımlaşmaya hizmet ettiğini belirterek, "Bu sınırda yapılan, dostluk ve mutlulukların değiş tokuşudur. Bu dostluğun ebedi olmasını diliyorum. Sınırın iki tarafında da ciddi bir irade, ciddi bir çalışma var." diye konuştu.

Kapıköy Gümrük Kapısı'nın iki ülkenin ekonomik ve ticari gelişiminde önemli yere sahip olacağını vurgulayan Abedi, "İran İslam Cumhuriyeti yol altyapıları çalışmalarını yapmaktadır. İran tarafında gerekli tesisatları hızla tamamlamaya gayret ediyoruz." ifadesini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55