,
  • BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Kanaryanın kanadı kırık: 0-3

Kanaryanın kanadı kırık: 0-3
Süper Lig 2020-2021 Sezonu 12. hafta mücadelesinde Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor'a 0-3'lük skorla hezimet yaşadı.

Süper Lig 2020-2021 Sezonu 12. hafta mücadelesinde Fenerbahçe'ye konuk olan Yeni Malatyaspor, 90 dakikanın sonunda 0-3'lük skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.
Karşılaşmadan notlar
Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, geçen haftaki Yukatel Denizlispor maçına göre takımını 1'i zorunlu 2 değişiklikle sahaya sürdü.
Deneyimli teknik adam, stoperde Serdar Aziz'in kart cezalısı olması nedeniyle bu bölgede Sadık Çiftpınar'a görev verdi.
Yukatel Denizlispor maçında kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Luiz Gustavo ise, Jose Sosa'nın yerine ilk 11'e geri döndü.
Erol Bulut, Yeni Malatyaspor karşısında kalede Altay Bayındır'ı görevlendirirken, savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Marcel Tisserand, Sadık Çiftpınar ve Caner Erkin'den oluşturdu.
Orta ikilide Luiz Gustavo ve Ozan Tufan'a şans veren Bulut, bu isimlerin önünde Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş ve Dimitris Pelkas'ı oynattı. Genç teknik adam, gol yollarında ise yine Papiss Cisse'yi görevlendirdi.
Erol Bulut eski takımına karşı
Fenerbahçe'nin teknik direktörü Erol Bulut, sarı-lacivertli takımın başında eski takımı Yeni Malatyaspor'a karşı ilk kez sahaya çıktı.
Teknik direktörlük kariyerine Yeni Malatyaspor ile 2017-2018 sezonunda başlayan ve bu kulüpte 2 sezon görev alan Bulut, daha sonraki sezon Aytemiz Alanyaspor ile sözleşme imzalamıştı.
Söz konusu iki takımda da başarılı olarak Fenerbahçe'nin yolunu tutan deneyimli çalıştırıcı, eski takıma karşı Fenerbahçe'nin başında ilk kez görev aldı.
Sosa, kesik yedi
Fenerbahçe'nin flaş transferi Jose Sosa, Yeni Malatyaspor karşısında yedek soyundu.
Teknik direktör Erol Bulut, son maçlarda kondisyonuyla ilgili olumsuz eleştiriler alan Sosa'yı Yeni Malatyaspor karşısında yedeğe çekti.
Daha önce Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla 10 maçta forma giyen Arjantinli orta saha,  8 kez ilk 11'de yer alırken 1 kez de sakatlığı dolayısıyla kadroda bulunmamıştı.
Ligin ilk haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçına yedek olarak başlayıp oyuna sonradan dahil olan Sosa, bu sezon 2. kez Yeni Malatyaspor'a karşı yedek oturdu.
Sadık 1 yıl sonra 11'de
Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi Sadık Çiftpınar, yaklaşık 1 yıl sonra ilk 11'de görevlendirildi.
Sarı-lacivertlilerin savunmasında Serdar Aziz ve Mauricio Lemos'un yokluğunda şans bulan Sadık, son olarak ligde geçtiğimiz sezonun 15. haftasında, 15 Aralık 2019'da Sivasspor deplasmanına ilk 11'de çıkmıştı.
Erol Bulut, 2 stoperinin yokluğunda geçen sezon uzun bir sakatlık yaşayan ve hazırlık mücadelelerinde iyi bir görüntü sergileyen Sadık Çiftpınar'ı, Tisserand'ın yanında görevlendirdi.
Sinan ve Nazım kulübede
Fenerbahçe'de sakatlık yaşayan Nazım Sangare ile koronavirüse yakalanan Sinan Gümüş, uzun süre sonra kadroda yer aldı.
Milli takımda yaşadığı sakatlık sebebiyle ligdeki son 3 müsabakada kadroda yer almayan Nazım Sangare, Yeni Malatyaspor karşısında yedek kulübesinde forma şansı bekledi.
Son olarak ligde 7. haftadaki Antalyaspor maçında forma giyen ve çift sarı karttan oyundan atılan Sinan Gümüş ise koronavirüse yakalandığı için uzun süre takımda yer almamıştı.
Fenerbahçe'de 7 eksik
Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor karşısında 7 futbolcusundan faydalanamadı.
Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Kemal Ademi, Enner Valencia, Mauricio Lemos, Mbwana Samatta ve Diego Perotti, Yeni Malatyaspor karşılaşmasında yer alamadı.
Bu isimlerin yanı sıra geçtiğimiz hafta Yukatel Denizlispor maçında çift sarı karttan kırmızı kart gören Serdar Aziz, cezası sebebiyle takımını yalnız bıraktı.
Sakatlığını atlatan ama henüz hazır olmayan Harun Tekin de kadroda yer almadı.
Tribünlerde anlamlı pankart
Fenerbahçe yönetimi, Yeni Malatyaspor maçında İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden 16 yaşındaki ikizler Çınar ve Sayra Alpgündüz'ün isim ve fotoğraflarını taşıyan bir pankartı tribünlere yerleştirdi. 
Pankartta, "Güzel Melekler Çınar ve Sayra Alpgündüz! Mekanınız Cennet Olsun." ifadesi yer aldı.
Karşılaşmadan dakikalar
9. dakikada Yeni Malatyaspor öne geçti. Tisserand ile altıpasın solunda son çizgiye yakın bir noktada girdiği ikili mücadelede Tetteh'in yerde kalması üzerine maçın hakemi Erkan Özdamar, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Adem Büyük, meşin yuvarlak ile kaleci Altay Bayındır'ı farklı köşelere gönderdi: 0-1
19. dakikada konuk takım ikinci gole yaklaştı. Acquah'ın ceza yayının solundan yükselttiği topa hareketlenen Tetteh'in penaltı noktası civarından yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Altay Bayındır iki hamlede topu kontrol etti.
21. dakikada Yeni Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Kubilay Kanatsızkuş'un soldan ortasında Umut Bulut, altıpasın önünde uzak köşeye yaptığı şık kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2 
38. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun sağdan pasında topla buluşan Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahasına girdikten hemen sonra çıkardığı şutta kaleci Ertaç Özbir meşin yuvarlağı kornere çeldi.
47. dakikada Yeni Malatyaspor farkı 3'e çıkardı. Konuk ekibin sol çaprazdan kazandığı serbest atışı kullanan Hafez'in ceza sahasına ortasında iyi yükselen Ndayishimiye'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-3
55. dakikada Yeni Malatyaspor önemli bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Orta sahada kazandığı topla ceza sahasına yönelen Kubilay Kanatsızkuş, meşin yuvarlağı soldan bindiren Benjamin Tetteh'in önüne bıraktı. Tetteh'in ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşta, kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı kornere çeldi.
67. dakikada Cisse'nin ceza yayının gerisinden kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Yeni Malatyaspor, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.
Bu galibiyetin ardından puanını 16'ya yükselten konuk ekip Yeni Malatyaspor 10. sıraya yerleşirken, ev sahibi Fenerbahçe ise 23 puanla kendisine 3. sırada yer buldu.
Fenerbahçe 0-3 Yeni Malatyaspor
Stat: Ülker
Hakemler: Erkan Özdamar, Alpaslan Dedeş, Ali Saygın Ögel
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Sadık Çiftpınar (Dk. 46 Sosa), Tisserand, Caner Erkin, Ozan Tufan, Luiz Gustavo, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 87 Sinan Gümüş), Mert Hakan Yandaş (Dk. 62 Thiam), Pelkas (Dk. 71 Novak), Cisse
Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake (Dk. 79 Olcay Şahan), Semih Kaya, Hadebe, Hafez, Acquah, Ndayishimiye, Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 88 Ahmet Ildız), Tetteh, Adem Büyük (Dk. 66 Zeki Yavru), Umut Bulut
Goller: Dk. 9 Adem Büyük (Penaltıdan), Dk. 21 Umut Bulut, Dk. 47 Ndayishimiye (Yeni Malatyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 39 Mert Hakan Yandaş, Dk. 45+3 Gökhan Gönül, Dk. 89 Luiz Gustavo (Fenerbahçe), Dk. 45+5 Hafez, Dk. 78 Ertaç Özbir (Yeni Malatyaspor)

Kaynak: BEINSPORTS
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55