,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

"Kalkınmanın ve gelişmenin temel dinamiği genç yetiştirebilmektir"

"Kalkınmanın ve gelişmenin temel dinamiği genç yetiştirebilmektir"
MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen ekonomi konulu toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşler Başkanı Cevdet Yılmaz, “Kalkınmanın ve gelişmenin temel dinamiği genç yetiştirebilmektir” dedi.

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şubesi tarafından ‘Şanlıurfa Ekonomi Zirvesi’ konulu bir toplantı düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı, sinevizyon gösterimiyle devam etti. Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşler Başkanı Cevdet Yılmaz, katılımcılara ekonomiden kesitler sundu.

Doğu ve Güneydoğu potansiyelinin yıllardır kullanılmadığını belirten Yılmaz, “Biz basit bir büyümeden yana değiliz, kapsayıcı bir büyümeden yanayız büyüme oranları artabilir rakamlar yükselebilir. Ama bu büyüme sadece belli illerde sadece belli sektörlerden, belli firmalardan kaynaklanıyorsa bu büyüme kapsayıcı bir büyüme olmaz ama bütün yurda yayılan bütün yörelerimizin enerjisini harekete geçiren istihdam üreten, hobileri içine alan, kadınları gençleri toplumun değişik kesimlerini katkısını alan bir büyüme sağladığınız zaman biz buna kapsayıcı büyüme diyoruz. Herkesi içine alan herkese de fayda üreten bir büyüme dolayısıyla bu kapsayıcı büyüme açısından özellikle Doğu ve Güneydoğu potansiyeli yıllardır kullanılmamış durumda terör nedeniyle veya başka bir takım sebeplerden dolayı potansiyel uzun yılardır duruyor. Bu bölgelerde harekete geçtiğiniz zaman çok daha yüksek büyüme oranları elde etmeniz mümkündür.” dedi.

Şanlıurfa’nın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, “Türkiye’de yaş ortalamamız 31’i geçti, her yılda 3-4 ay nüfusumuz yaşlanıyor, doğurganlık oranı düşmüş vaziyette, bazı illerde yaş ortalaması 40’a yaklaşmış durumda. Şanlıurfa’nın yaş ortalaması 19 konuşmamın başında da demiştim. En temel kaynak insan ne toprak ne su ne de başka bir şey, iyi yetiştirdiğiniz insan gücü genç dinamik nüfus aslında en büyük kaynaktır. Biz bu nüfusu bu dinamik yapıyı iyi bir zihniyetle, iyi bir donanımla geleceğe hazırlayabilirsek en büyük servetimizdir. Kalkınmamın ve gelişmenin temel dinamiği genç yetiştirebilmektir. Yenilikçi girişimci sorgulayıcı yeni şeyler geliştiren gençlik çalışan ortak çalışmayı yapabilen sosyal açıdan güçlü yabancı dil bilen bilgi iletişim teknoloji aletlerini iyi kullanan böyle bir gençlik yetiştirdiğimiz zaman başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, DEİK Türkiye-Sudan İş Konseyi Başkanı M. Ali Korkmaz ve MÜSAİD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut’unda yaptıkları birer konuşmada toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya Yılmaz’ın yanı sıra, Şanlıurfa Milletvekili Kaçar, DEİK Türkiye-Sudan İş Konseyi Korkmaz, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Akıl, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve davetliler katıldı. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55