,
  • BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Kalkan: "İş dünyası ne kadar donanımlı olursa ihracat o kadar yüksek olacaktır"

Kalkan: "İş dünyası ne kadar donanımlı olursa ihracat o kadar yüksek olacaktır"
Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, ihracatı artırmadaki yolun iş dünyasının doğru ve hızlı bilgiye ulaşabilmesinden geçtiğini kaydetti.

İhracatı artırmak için yeni yatırımlara, iş adamlarını cesaretlendirmeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, ihracatı artırmadaki yolun iş dünyasının doğru ve hızlı bilgiye ulaşabilmesinden geçtiğini belirtti.

Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, ihracatı artırmak, desteklemek ve yardım alınabilecek ofisler hakkında sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlara yönelik Ticaret Bakanlığının uzman kadroları tarafından Batman’da bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirtti.

Kalkan, konusunda uzman kişilerin katılımıyla düzenlenecek toplantının bu ayın 20’sinde Batman Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılacağını ifade etti.

Kalkan, "Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) birlikte yürüttüğü ‘İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştır. Bakanlık olarak hedeflerinin ihracatı KOBİ'lerden başlayarak bütün iş dünyasına yaymak olduğunun bilinmesinde fayda görüyoruz. Buna bir anlamda ihracat seferberliği de diyebiliriz, iş dünyasının tüm aktörlerini bu seferberlik içinde görmek istiyoruz." dedi.

"İhracatı artırmanın yolu iş dünyasının doğru ve hızlı bilgiye ulaşabilmesinden geçiyor"

İhracatı artırmak için yeni yatırımlara, iş insanlarını cesaretlendirmeye, teşvik etmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kalkan, "İhracatı artırmanın yolunun iş dünyasının doğru ve hızlı bilgiye ulaşabilmesinden geçtiğini unutmayalım. İhracat destek ofisleri, bakanlığımız ile sürekli iletişim içinde olacak. Bakanlığımızın uzman kadrolarının bilgi ve donanımları en etkin ve hızlı bir şekilde öncü olmaya çalışacaklardır. İş dünyamız ne kadar donanımlı ve bilgili olursa ihracat artış hızı da o kadar yüksek olacaktır. Sadece ihracatı yüksek illerde değil, ihracatı artma potansiyeli bulunan illerde de bu ofislerin açılması için çalışmalar yapılmaktadır. Asıl amaç ihracatçı olmayan ya da çok az ihracatı olan sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlarımızı cesaretlendirmek ve teşvik etmektir." ifadelerini kullandı.

"İhracatı artırmak gerekir"

Kalkan, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Ticaret Bakanlığının çalışma ve talimatları doğrultusunda ihracatı KOBİ'ler, esnaf ve sanatkârlar yoluyla tabana yaymaya ve katma değeri yüksek, markalaşmaya, tasarıma ve teknolojiye dayalı ihracatı artırmak gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlar için 20 Kasım tarihinde saat 09.15’te Batman Sanayi ve Ticaret Odasının konferans salonunda Ticaret Bakanlığına bağlı uzmanlar tarafından bir bilgilendirme semineri düzenlenecektir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55